ABD'de bombalı paket furyasının son adresi Joe Biden

ABD'de bombalı paket furyasının son adresi Joe Biden

ABD Başkanı Donald Trump'ın diline doladığı kişi ve kurumlara patlayıcı düzeneği gönderilmesi furyasında son hedef, önceki ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden oldu.

ABD'de bombalı paket furyasının son adresi Joe Biden
16px
24px
25.10.2018 16:08
ABONE OLgoogle

Obama yönetimi döneminin Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki evine şüpheli paket yönlendirildiğinin öğrenildiği açıklandı.

Biden'a şüpheli paket gönderilmesi vakasını soruşturan FBI ajanları, Delaware'in New Castle bölgesindeki postanede şüpheli pakete ulaştı.

Dün medyaya yansıyan bombalı paket furyası, Trump'ın her fırsatta eleştirdiği ya da kavgaya tutuştuğu isimleri hedef aldı.

Bunların başında da Trump'ın selefi Barack Obama ile yönetiminden isimler, yani Demokrat Parti'nin ağır topları geliyor.

Bugün Biden'den önce, sıkı Trump muhalifi aktör Robert de Niro'ya yönelik bombalı paket haberi patlak vermişti.

Dün New York'ta Time Warner Merkezi'nin boşaltılmasına neden olan CNN'in posta odasına ulaşan şüpheli paketten boru bombası çıktığı açıklanmıştı.

Paketin alıcısı olarak ise CNN'de yorumculuk yapan eski CIA Başkanı John O. Brennan gözüküyordu.

Şimdilik 9 şüpheli paket ele geçiren yetkililer, hiçbirinin infilak etmediğini ve kimsenin yaralanmadığını, henüz sorumluluk üstlenen de olmadığını açıkladı.

FBI'ın öncülüğünde tüm güvenlik teşkilatlarının oluşturduğu Ortak Terörizm Görev Gücü'nden, "Bu paketlerin gönderilmesinden her kim sorumlu ise onu saptayıp yakalamak için çalışmalarımız devam ediyor" açıklaması geldi.

ABD Senatosu çoğunluk lideri Mitch McConnell ve New York Belediye Başkanı Bill de Blasio gibi önde gelen siyasiler,  bombalı paket furyasını 'terör eylemi' olarak niteledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde