ABD Başkanı Obama'nın koptuğu an

ABD Başkanı Obama'nın koptuğu an

Koyu bir Chicago Bears taraftarı olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'nın koptuğu an

ABD Başkanı Obama'nın koptuğu an
16px
24px
13.08.2011 21:04
ABONE OLgoogle

Koyu bir Chicago Bears taraftarı olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, takımının Green Bay Packers ile oynayacağı NFC Finali (Amerikan Futbolu) öncesinde, Bears'ın galip geleceğine inandığını söylemiş ve “Bears kazanırsa kesinlikle Super Bowl'u izlemeye Dallas'a gideceğim.” demişti.

NFC Finali'nde Bears, Packers'a elenince Packers CB'i Charles Woodson bu açıklamaların kendilerini hırslandırdığını dile getirmişti. Soyunma odasında maç sonrasında takım arkadaşlarına konuşan Woodson, “Başkan bizi izlemeye Super Bowl'a gelmek istmeiyor ama tahmin edin, biz Super Bowl'u kazanıp onu ziyaret edeceğiz" demişti.

Wisconsin Belediye Başkanı Scott Walker ve Green Bay Valisi James J. Schmitt, Obama'ya iki adet Packers forması hediye etti. Formalardan birinin arkasında Obama'nın ismi yazarken diğeri ise Charles Woodson'ın forması olması dikkat çekti. Charles Woodson, Obama'ya hediye edilen formayı, “Beyaz Saray'da görüşürüz. En büyük Packers” diye imzalamıştı.

Karşılıklı atışmaların ardından beklenen ziyaret dün gerçekleşti. Obama, Beyaz Saray'da Packer Başkanı ve CEO'su CEO Mark Murphy, Genel Menejer Ted Thompson, Koç Mike McCarthy ve diğer oyuncuları kabul etti. 100'e yakın Green Bay Packers taraftarı da buluşmayı takip etmek için geldi. Konuşmasına esprili bir şekilde başlayan Obama, tuttuğu takımın kaybetmesine atfen, "Sizleri burada ağırlamak beni burada incitiyor. Çünkü buraya benim yüzüme vurmaya geldiniz" diye başladı.

Green Bay Packers'ın şampiyon olmasından dolayı tebrik ettiğini söylemesinin ardından, toplantıda bulunan herkes alkışladı. Obama'nın yaptığı konuşmanın ardından atıştığı Charles Woodson'ı kürsüye davet etti. Woodson, "Takım adına size borsada halka açık olan Green Bay Packers'ın hisse senedini, bizi üzse de size vermek istiyorum" dedi.

Bu sırada bir başka oyuncu, "Sizi Bears'tan kopartmanın tek yolu bu" dedikten sonra kahkahalar koptu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde