90 yaşındaki ünlü yatırımcı Buffet'in veliahtı kim oldu?

90 yaşındaki ünlü yatırımcı Buffet'in veliahtı kim oldu?

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, her yıl merakla beklenen yıllık hissedar toplantısını uzun yıllardır ortaklık yaptığı 97 yaşındaki Charlie Munger ile gerçekleştirdi. Buffett ABD ekonomisindeki ısınmaya dikkat çekerken, hissedarlarının Joe Biden'ın vergi artışından zarar göreceğini belirtti

90 yaşındaki ünlü yatırımcı Buffet'in veliahtı kim oldu?
16px
24px
03.05.2021 10:55
ABONE OLgoogle

Efsane yatırımcı Warren Buffett pandemi etkilerinden toparlanan ABD ekonomisi için “istim üstünde” tanımını yaptı.

Berkshire Hathaway Inc. CEO’su Buffett Los Angeles’ten düzenlediği online yıllık toplantıda “Bu neredeyse bir satın alma çılgınlığı. İnsanların cebinde parası var ve yüksek fiyatlara ödeme yapıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Buffett, hızlı toparlanma için Fed ve ABD Hükümetinin önlemlerinin etkisine değinirken “Bu önlemler ekonominin %85’ini ‘süper yüksek viteste’ toparlanmasına yardım ediyor” dedi. Ancak Buffett’a göre büyümenin yükselmesi ve düşük faiz oranlarıyla birlikte Berkshire dair birçok ekonomik aktör fiyatları artıracak ve bu da daha fazla enflasyona yol açacak.

Buffett iklim değişikliğine yönelik çalışmalarla ilgili hissedar planı ile karşı karşıya kaldı. Buffett, enerjiden demiryollarına kadar çok çeşitli faaliyetlerde yatırımı bulunan Berkshire için büyük raporlar oluşturma gibi önlemleri “ahmakça” bulduğunu söyledi. Hissedarın önerisi oylamada reddedildi.

Buffett’a bu yılın başlarında açıkladığı Chevron yatırımı da soruldu. Buffett, petrol şirketine yatırımından dolayı suçluluk duymadığını, şirketin topluma birçok yönden faydalı olduğunu belirtti.

ÜNLÜ YATIRIMCI BUFFETT 2020'DE KENDİ ŞİRKETİNİN HİSSELERİNİ TOPLADI

Vergi artışı hissedaralara zarar verecek

Buffett, Özel Amaçlı Satın Alma Şirketleri (SPAC) furyasını da “öldürücü” olarak nitelendirirken “Bu, sonsuza kadar sürmeyecek, paranın aktığı yer şu anda burası ve Wall Street de paranın olduğu yere gider” dedi.

Buffett, ABD Başkanı Joe Biden’ın kurumsal vergi artışı planının Berkshire hissedarlarına zarar vereceğini belirtti. Buffett ayrıca rekabet yasaları ve vergi politikasındaki değişimin bazı sonuçları olacağını ancak yeni vergi yasalarının “temettü yok” politikasını değiştirmeyeceğini bildirdi.

Buffett'ın veliahtı vitrinde

90 yaşındaki Buffett ve 97 yaşındaki Munger’a konuşmalarında Berkshire Hathaway Enerji Grubu Başkanı Greg Abel ile sigorta birimini yöneten Ajit Jain eşlik etti.

Yatırımcılar böylece Buffett-Munger sonrası dönem için adayları görmüş oldu.

Buffett adem-i merkeziyetin her yerde çalışmayacağını, çünkü bunun belirli bir iş kültürü gerektirdiğini söylerken Munger buna “Evet ama biz bu kültüre sahibiz. Greg bu kültürü koruyacak” yanıtını verdi. Bu yanıt, Buffett’ın veliahtı olarak görülen Greg Abel’in konumunu güçlendirdi.

Geçen sene bazı Apple hisselerini satmanın bir hata olduğunu kabul eden Buffett, pandemi döneminde sattığı hisselerin toplam net değerinin 12 milyar dolara ulaştığını aktardı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde