90 ülkeden gelen alıcılar Türk firmalarla buluşuyor

90 ülkeden gelen alıcılar Türk firmalarla buluşuyor

Mücevher İhracatçıları Birliği, İstanbul Jewelry Show fuarına 700 firmadan 1000 üzerinde satın almacı getirdi

90 ülkeden gelen alıcılar Türk firmalarla buluşuyor
16px
24px
07.10.2022 16:41
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük beş mücevher fuarından biri olan İstanbul Jewelry Show, 52’nci kez kapılarını ziyaretçilere açtı. 6-9 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, 120’yi aşkın ülkeden 23 binin üzerinde mücevher sektör profesyoneli, 1.000 firma ve marka ile bir araya gelecek.

Fuarın destekçileri arasında yer alan Mücevher İhracatçıları Birliği’nin (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakın ile kurul üyeleri de fuara katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte stantları ziyaret eden Burak Yakın, yaptığı açıklamada fuara ilginin büyük olduğunu ve önemli iş fırsatları yakaladıklarını belirterek şunları aktardı:

“İstanbul Jewelry Show’a ilgi bu yıl beklediğimizden de büyük oldu. Son yıllarda Türk mücevher sektörüne yönelik artan ilginin yansımasını bu fuarda da net bir şekilde görebiliyoruz. Sektörümüz yukarı doğru ivmelenmekte olan bir ihracat büyümesine sahip. Dünyada üretici ihracatçı ülkeler arasında ilk üçte yer alıyoruz. Doğu Avrupa'dan Yakın Doğu'ya, Rusya'dan Kuzey Afrika'ya, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden Orta Doğu'ya, sektörün önemli firma ve markalarını alıcılarla buluşturan fuarın, sektörümüzün gelişmesine ve büyümesine önemli katkıları olacaktır.  Birlik olarak 90 ülkeden davet ettiğimiz 700’e yakın katılımcıyı ağırlıyoruz. Nitelikli alıcıları Türk firmalarla buluşturan ikili görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Fuarımızın da başarısıyla, sektörümüzün 2022 yılında hedeflediği 8 milyar dolarlık ihracata ulaşacağına inanıyoruz.”

Fuarda bir ilk; Art for jewellery

Fuarda bu yıl ilk defa “Art for Jewellery” standı kurularak mücevherin aynı zamanda bir sanat olduğu vurgusuyla gün boyu süren sergi ve seminerler düzenlendi. Etkinlik kapsamında yabancı alıcılara Türk mücevher sektörünün tarihi ve sanatsal köklerinden esinlen mücevherler ürettiği mesajı verildi.

Designer Club

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin (MİB) tarafından düzenlenen Designer Club ile kapalı çarşının usta çırak geleneğiyle yetiştirdiği genç ustaların ürettikleri mücevherler ve yeni tasarımlar görücüye çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde