2 milyar dolarlık kaçış!

2 milyar dolarlık kaçış!

Son 1 ayda yabancıların hem DİBS hem de hisse senedi portföyünde net 2 milyar dolarlık azalış yaşandı.

2 milyar dolarlık kaçış!
16px
24px
15.10.2014 07:53
ABONE OLgoogle
ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırım sürecine yaklaşması ve çevre ülkelerde yaşananlar nedeniyle artan jeopolitik risk yabancı yatırımcıları ürküttü.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 3 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak net 937.2 milyon dolar azaldı. Yabancıların mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 166.8 milyon dolar geriledi.

Son 1 aylık sürece bakıldığında ise yabancıların hem DİBS hem de hisse senedi portföyünde net 2 milyar dolarlık azalış yaşandı. Yabancılar hisse senedinde son 4 haftanın tamamında DİBS’te ise üçünde net satıcı konumundaydı.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 3 Ekim haftası itibarıyla 48.15 milyar dolar oldu.

Verilere göre, 26 Eylül haftasında DİBS stoku 49.99 milyar dolar, arındırılmış çıkış tutarı 245.8 milyon dolar olmuştu.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 3 Ekim haftası itibarıyla 55.9 milyar dolardan 54.65 milyar dolara geriledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde