10 Milyonluk 'Kütük' vurgunuyla dünyayı gezmiş

10 Milyonluk 'Kütük' vurgunuyla dünyayı gezmiş

Denizli’de, orman işletme müdürü Mehmet Pekşen’in damgalanmamış binlerce ağacı kesip satarak 10 milyonluk vurgun yaptığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı

10 Milyonluk 'Kütük' vurgunuyla dünyayı gezmiş
16px
24px
02.02.2021 07:45
ABONE OLgoogle

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Eskere Oman İşletme Müdürlüğü'nde damgasız kütük vurgunu ortaya çıkarıldı.

Beyağaç ilçesinde meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

Eskere Orman İşletme Müdürlüğü'ne 2017'de atanan Mehmet Pekşen, Beyağaç ilçesi Uzunoluk köyünde orman ve orman ürünleri işi yapan Uzyenger Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Tekir ile kısa sürede arkadaş oldu.

İddiaya göre müdür Pekşen, binlerce ağacı damgalamayarak gizli bir şekilde kooperatif başkanı Tekir ve iki kooperatif yönetim kurulu üyesine kesip satmalarını söyledi.

İddiaya göre birkaç yıldır süren ve 10 milyon lirayı geçen vurgun, savcılığın teknik takibiyle ortaya çıktı. Kooperatifte önceki günkü aramalarda işlenmemiş kaçak olduğu tespit edilen 230 metreküp tomruk, şüphelilerin evlerindeki aramada ise 140 bin lira ve 4 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Gözaltına alınan Mehmet Pekşen, kooperatif başkanı Hasan Tekir, kooperatif yönetim kurulu üyesi A.D. ve Ş.C. suçlamaları kabul etmedi.

İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklanırken, işletme müdürünün sosyal medya hesaplarındaki lüks yaşamı dikkat çekti.

İşletme müdürü Pekşen'in lüks bir hayat yaşadığı, Dubai, Katar, Hollanda gibi çok sayıda ülkeyi gezip, lüks araçlarla fotoğraflar paylaştığı ortaya çıktı.

Öte yandan kaçak keresteler, Pekşen'in Muğla'nın Milas ilçesinde kayınpederi adına yaptırdığı villada ele geçirildi.

Ümit Erkan Demircan/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde