'Tek gelsin, isterse Maocu olsun'

'Tek gelsin, isterse Maocu olsun'

İş dünyasını 22 Temmuz seçimlerinde en mutlu edecek sonucun 'tek parti iktidarı' olduğunu söyleyen Demirören Şirketler Grubu'nun patronu Erdoğan Demirören, "Tek parti gelsin de isterse Maocu olsun" dedi..

'Tek gelsin, isterse Maocu olsun'
16px
24px
26.05.2007 09:43
ABONE OLgoogle

Petkim ihalesinde ABD'li petrokimya devi Basell ile birlikte boy gösterecek olan Demirören Şirketler Grubu'nun patronu Erdoğan Demirören, iş dünyasının 22 Temmuz'daki seçimlerden tek parti iktidarı beklediğini söyledi. Demirören, Tek parti olsun da, isterse Maocu olsun" dedi.

Bir grup basın mensubu ile biraraya gelen iş dünyasının önde gelen Beşiktaşlılardan biri olarak bilinen Erdoğan Demirören, Petkim ihalesini, siyasi gelişmeleri ve enerji sektörü hakkındaki soruları yanıtladı. Görüşmede koalisyonları sevmediğini dile getiren Demirören'in Çin Komünist Partisi ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurcusu Mao'ya gönderme yaparak tek parti istemesi de dikkat çekti.

 Demirören Türkiye'de bugün için yatırım yapılması gerekli en önemli alan olarak enerji sektörünü göstererek, ilginç değerlendirmelerde de bulundu. "Böyle giderse 4 yıl sonrası karanlık" diyen Demirören, nükleer santralin bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti. Nükleer santrale karşı olan gruplar anımsatıldığında ise Demirören, "Bu yıllar önce 'Boğaziçi Köprüsü yapılmasın' diye karşı çıkanların zihniyeti. O zaman da köprü istemeyiz diyorlardı" değerlendirmesinde bulundu.

BİZDE BAYRAK İNMEZ
Karanlıkta kalmamak için yatırımın yanı sarı tasarrufun da şart olduğunu belirten Demirören, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de su ve elektrik sorunu daha da büyüyecek. Suda ve elektrikte tasarruf yapmaya mecburuz. 1995 yılında Süleyman Demirel ile Çin'e giderken Melen Suyu'nun İstanbul'a getirilmesi için kanun değişikliği istedim, olmadı. Bazı şeyleri önceden görmek gerekiyor. Ben herkese 'su işine girin' diyorum." 15 Haziran'da son teklif verme süresi dolacak olan Petkim ihalesinde de iddalı olacakları izlenimi veren Erdoğan Demirören, ihalede ABD'li şirket Basell ile birlikte yer alacaklarını söyledi. Sanat eserlerine ilgisi ile bilinen ve bu nedenle müzayedelerde genelde ön sıralarda yer alan Demirören, "Biz müzayedeye alışığız. İhale ortamına da bağlı ama, bayrak kolay inmez" değerlendirmesinde bulundu.

İstiklal'e Virgin'i getiriyor

Erdoğan Demirören'in Beyoğlu'nda halen inşaatı devam eden bir alışveriş merkezi ve rezidans projesi de var. 30 milyon dolara mal olacak, yaklaşık 80 bin metrekarelik projenin 34 bin metrekarelik bölümü alışveriş merkezi olacak. Demirören ünlü İngiliz müzik marketlerinden Virgin ile anlaştığını belirterek, "İstiklal Caddesi'ndeki yerimizin bir bölümünde Virgin de bulunacak" dedi. Demirören'in 'getireceğiz' dediği Virgin Records'un Merkezi İngiltere'de bulunuyor. Şirketin sadece İngiltere'de 120'den fazla mağazası var.

"Laf olur diye Fulya'dan ev almadım"
Erdoğan Demirören ile sohbetimizin bir bölümüne Beşiktaş Spor Kulübü'nün başkanı Yıldırım Demirören de katıldı. Beşiktaş'ın Fulya'daki projesine çok güvenen ve 70 milyon dolarlık bu projenin 2008 yılının ortalarında biteceğini ifade eden Başkan Demirören, "Yıllık kira geliri 14 milyon dolar olacak" dedi.

Beşiktaş'ın 41 milyon dolarlık borcunun 28 milyon dolarının alacaklısı olan Yıldırım Demirören, rezidans, hipermarket, hastane ve kapalı otoparakların yer alacağı Fulya Projesi'nden kendisine daire alıp almadığı yönündeki sorumuza ise, "Laf olur diye almadım" yanıtını verdi.

Beşiktaş'a başkan olduktan sonra holdinge fazla zaman ayıramayan Yıldırım Demirören'den babası 'İş verimi' düştü diye şikâyetçi. BJK'nın Başkanı da, "Şirkete günde iki saat uğrayabiliyorum" diyor.

Hacer Gemici/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde