'Paris' iddiası: 3.1 Milyar Dolarlık imza

'Paris' iddiası: 3.1 Milyar Dolarlık imza

Reuters: Türkiye'ye Paris İklim Anlaşması hükümlerini uygulaması için 3,1 milyar euro kredi verilecek

'Paris' iddiası: 3.1 Milyar Dolarlık imza
16px
24px
15.10.2021 07:21
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı yürürlüğe koymasının ardından, anlaşma kapsamında belirlenen temiz enerji hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için uluslararası toplumdan 3,1 milyar euro değerinde kredi almaya hazırlandığı bildirildi.

Reuters'ın anlaşmadan haberdar olan kaynaklara dayanarak hazırladığı haberine göre krediyi Dünya Bankası, Fransa ve Almanya finanse edecek. 

İngiltere merkezli haber ajansına konuşan kaynaklar, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı yürürlüğe koymasında bu kredi anlaşmasının etkili olduğunu ancak henüz son imzaların atılmadığını söyledi.

Kaynaklar kredinin 2 milyar eurosunun Dünya Bankası, yaklaşık 1 milyar eurosunun Fransa ve 200 milyon eurodan fazla bir kısmının Almanya tarafından verileceğini bildirdi.

BBCTürkçe'deki haberde Paris İklim Anlaşması geçen ay TBMM'de kabul edildikten sonra yürürlüğe konmuştu. Bu, çevrecilerin ve iklim uzmanlarının uzun süredir talep ettiği bir adımdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde