Dolar
38,7824
0,02%
Euro
43,5678
0,49%
Sterlin
51,7031
0,37%
Bitcoin
3.994.338
0,00%
BİST-100
9.701,55
0,01%
Gram Altın
3.934,88
-0,67%
Gümüş
31,91
-1,00%
Faiz
51,75
0,00%

Gül yaz boyunca Tarabya’da

Gül, yaz ayları boyunca çalışmalarını Cumhurbaşkanlığı’na ait Tarabya Köşk'ünde sürdürecek

12.06.2010 14:18
Haberi paylaşın
Gül yaz boyunca Tarabya’da
16px
32px

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yaz ayları boyunca çalışmalarını Cumhurbaşkanlığı’na ait Tarabya yerleşkesinde sürdüreceği öğrenildi. Ağustos ayında yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısının da bu nedenle İstanbul’da gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

İçinde Huber Köşkü’nün de bulunduğu Tarabya yerleşkesi, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren döneminde, Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edildi. Huber Köşkü’nün 1986-1988 yılları arasında gördüğü kısmi tadilattan sonra Evren, yaz aylarında ikişer ay süre ile bu köşkü kullandı. Tarabya yerleşkesinde, Cumhurbaşkanlığı’nın, yazlık konut ve çalışma ofisi ihtiyaçlarına ek olarak yabancı devlet başkanlarının ağırlanabileceği ve büyük resepsiyonların verilebileceği tesisleri de yer alıyor.

Yerleşkenin içinde yer alan Huber Köşkü, 19. yüzyıl sonu, 20. yüzyıl başında Alman Mauser ve Krupp firmalarının temsilciliğini yapan silah komisyoncusu Huber Kardeşler tarafından yaptırıldı. İkinci Meşrutiyet’ten sonra Huber Kardeşlerin ülkelerine dönmesi üzerine köşkün mülkiyeti 1932 yılına kadar Mısırlı Prenses Kadriye ve eşi Mahmut Hayri Paşa’ya geçti. Köşk, bu tarihten sonra Notre Dame de Sion Okulu’na bağışlandı. 1985 yılında ise kamulaştırılarak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne tahsis edildi. Huber Köşkü, 34 hektarlık korusuyla Boğaziçi’nin en geniş yeşil alanlarından biri olma özelliğini de taşıyor.

Barkın Şık/Cumhuriyet

editörün seçtikleri
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası#Uğur Tatlıcı