Dolar
38,2379
0,28%
Euro
43,7186
0,18%
Sterlin
50,6842
0,00%
Bitcoin
3.259.615
0,69%
BİST-100
9.317,24
-0,84%
Gram Altın
4.084,302
-0,12%
Gümüş
32,6
-0,60%
Faiz
48,35
0,00%

Greenpark'tan Anadolu yakasına ikinci 5 yıldızlı otel

Basbakan Erdogan'in, "Anadolu Yakası'na bir tane 5 yıldızlı otel yetmiyor. Yeni oteller yapın" çağrısına cevap, Green Park'tan geldi. Green Park, ikinci 5 yıldızlı otelini, Pendik'te kuruyor.

31.10.2005 12:13
Haberi paylaşın
Greenpark'tan Anadolu yakasına ikinci 5 yıldızlı otel
16px
32px

The Green Park otellerinin sahibi Malatyalı işadamı Adil Üstündağ, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın tavsiyesi ile başladığı turizm işletmeciliğinde şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini dikkate alıyor. Üstündağ, Taksim, Merter ve Bostancı’daki şehir otelleri, İzmit Kartepe’de kayak ve dağ otelinin yanına bir yenisini de Pendik’te ekliyor. Özal’ın ‘turizm yatırımları yap’ sözlerini dinleyen Üstündağ, Taksim’de işhanı yapmayı planladığı arsa üzerine ilk otelini kurdu. Ardından bu alanda yatırımlarına devam ederek 3 adet 5 yıldızlı otel ve İzmit Kartepe’de İstanbul’un kayak merkezi olan The Green Park Resort’u kurdu. Üstündağ, oto ampulü üreten bir sanayici olarak biliniyordu. Merter’deki The Green Park Otel’i ise “AK Parti’nin ampulle buluştuğu’’ yer alarak tanındı. Oteli de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açtı. Hızlı adımlarla ilerleyen Üstündağ, şimdi de Başbakan Erdoğan’ın tavsiyelerini dinliyor. Formula1 sırasında otel sıkıntısı yaşanan Anadolu yakası için Erdoğan’ın yatırımcılara “Buraya oteller yapın” sözü Üstündağ tarafından yerine getiriliyor.

Hedef: 2010 yılında 10 otel

Anadolu yakasındaki tek 5 yıldızlı otelin sahibi olan Adil Üstündağ, Pendik’te deniz kıyısında belediyeden 30 dönümlük arazi satın aldı. The Green Park Grubu’nun Anadolu yakasındaki ikinci 5 yıldızlı otel ve kongre merkezinin temelinin bu yıl sonuna doğru atılması planlanıyor. The Green Park Hotel Pendik’in yeri, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 6, İstanbul Park’a 8 kilo-metre mesafede bulunuyor.

Tuzla Tersanesi’ne bitişik olan The Green Park Gurubu’nun yeni turizm kompleksine, kolonsuz dev salonlar da inşa edilmesi planlanıyor. Deniz manzaralı kompleksin 800 yatak kapasitesinin yanı sıra Anadolu yakasının en büyük kongre merkezi, 25 toplantı salonu, sağlık merkezi, spor tesisleri, 3 dev havuz ve alışveriş merkezi projeleriyle de dikkat çekiyor. Üstündağ, “Pendik benim hayalim, ekibimin de rüyasıydı. Oteli 2006’da açmayı planlıyoruz. Çok acele etmeden ama yavaş da hareket etmeden projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje, sürprizlerle dolu olacak” diye konuştu.

Adil Üstündağ, hedeflerinin beş yıldızlı otellerinin sayısını, 2010 yılında 10’a çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.

benzer haberler
Turkcell, yenilenebilir enerji, GES ve RES yatırımlarını sürdürecek
Turkcell, yenilenebilir enerji, GES ve RES yatırımlarını sürdürecek