Dolar
40,6532
-0,04%
Euro
47,112
1,47%
Sterlin
53,986
0,38%
Bitcoin
4.639.356
-1,96%
BİST-100
10.746,98
0,04%
Gram Altın
4.394,933
2,16%
Gümüş
37,04
0,85%
Faiz
43,8
-1,95%

Gebze'de P&G fabrikasını bastı, işçileri rehin aldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basan kişi, içeridekileri rehin aldı. Olay yerine özel harekât polisleri sevk edildi. Şüphelinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etmek için olayı gerçekleştirdiği iddia edildi.

01.02.2024 13:32
Haberi paylaşın
Gebze'de P&G fabrikasını bastı, işçileri rehin aldı
16px
32px

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan ABD firması P&G'nin fabrikasının ana binasını basan kişi, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etmek için işçileri rehin aldı.

ELİNDE SİLAHLA P&G FAVRİKASINI BASTI

Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti.

CADDE ARAÇ VE YAYA GEÇİŞİNE KAPATILDI

Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis ve jandarma ile sağlık ekibi sevk edildi.

ÜSTÜNDE BOMBA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Çitlerden atlayarak fabrikaya girdiği iddia edilen şahıs, üstünde bomba olduğunu da öne sürdü.

Öte yandan, şahsın fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin "Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görülüyor. Şahsı ikna çalışmaları sürüyor.

FABRİKADAKİ REHİNE KRİZİ SONA ERDİ: 7 KİŞİ KURTARILDI

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basan kişi, içeridekileri rehin almıştı. Rehinelerin kurtarıldığı bildirildi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde fabrikada rehin tutulan 7 kişi, 9 buçuk saatin ardından serbest bırakılırken, saldırgan ise teslim oldu.

patronlardunyasi.com

benzer haberler