Ferit Şahenk'i en çok heyecanlandıran proje
Doğuş Grubu patron Ferit Şahenk’i en çok heyecanlandıran proje hangisi...

Yeme-İçme sektöründe büyüyen Doğuş Grubu kendi etini ve patatesini üretmeye hazırlanıyor. Patron Ferit Şahenk’i en çok heyecanlandıran proje ise İstanbul’a kuracakları dev spor akedemisi.
IMG’nin Florida’daki akademisini model aldıklarını söyleyen Şahenk, “Federer, Tiger Woods, Sharapova başarılı kim varsa bu okuldan çıkmış. Biz de artık dünya çapında isimler çıkarmalıyız” dedi.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, söyleşimizin ikinci bölümünde hem hayallerini sıraladı hem de kurmaylarıyla birlikte yeni proje ve hedeflerini anlattı. Tarım ve hayvancılığa verdikleri önemi özellikle vurgulayan Şahenk, “Hiçbir gelişmiş ülke yok ki sanayi ile birlikte tarım ve hayvancılıkta da ilerlememiş olsun. Bu nedenle Niğde üniversitesi’nde tarım fakültesi kurduk. Et işleme tesisi kuruyoruz. Hollandalı ortaklarla patates yetiştirip, işleyeceğiz” yorumunu yaptı.
OLİMPİYATA SPORCU HAYALİ
Şahenk’in en büyük hayali ise Olimpiyat Oyunları’na katılacak dünya çapında Türk sporcuları yetiştirmek. 2020 Olimpiyat Oyunları’na İstanbul’un ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle baktığını belirten Şahenk, ortakları IMG’nin Florida’daki dev spor akademisinin bir benzerini İstanbul’da kuracaklarını söyledi. Şahenk bu hayali konusunda şunları söyledi: “Bir tane de Bodrum’da yaz kampı olacak. Olimpiyatları alacaksak orada yarışacak ve madalya alacak sporcularımız olmalı. Sadece 3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’dan dünya süper ligine bu kadar çok futbolcu verebiliyorsak, 75 milyonluk Türkiye’den daha çok yıldız sporcu çıkarabiliriz.”
KOŞTURMAKTAN MEMNUNUZ
2020 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da yapılabilmesi için siyasi iradenin elinden geleni yaptığını ve pek çok taahhütte bulunduğunu hatırlatan Şahenk, özel sektörün de bu konuda bir araya gelerek koşturduğunu ve bu uğurda çalışmaktan son derece memnun olduklarını anlatıyor. Şahenk, “Yapılacak Olimpiyat Köyü çok önemli. Ancak o tesislerin Olimpiyat Oyunları’ndan sonra da yaşıyor olması lazım. Biz de onu yapmak istiyoruz. O tesisler spor ve diğer aktiviteler için kullanılmalı.”
Sefer Levent/Hürriyet