Dolar
42,2258
0,17%
Euro
48,8467
0,09%
Sterlin
55,5704
0,09%
Bitcoin
4.264.547
0,29%
BİST-100
11.073,27
0,94%
Gram Altın
5.399,351
0,08%
Gümüş
48,05
-0,02%
Faiz
39,89
0,00%

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde konuk olduğu Viktoria Plzen ile berabere kaldı, uzatmalardaki penaltı pozisyonu maça damga vurdu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Çekya'nın Viktoria Plzen takımına konuk oldu. Avrupa'daki son iki karşılaşmasını kazanan sarı-lacivertliler, maçtan beraberlikle ayrıldı. Uzatma dakikalarında ceza sahasında şortundan çekilerek düşürülen Jhon Duran'ın pozisyonu maça damgasını vurdu. VAR tarafından pozisyon için çağırılan hakem, kararını değiştirmedi.

06.11.2025 21:58Güncelleme: 06.11.2025 22:32
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde konuk olduğu Viktoria Plzen ile berabere kaldı, uzatmalardaki penaltı pozisyonu maça damga vurdu
16px
32px

Mesta Stadı'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan Fenerbahçe, ilk yarının genelinde hücumda pozisyon üretmekte zorlandı. 

Söz konusu süreçte rakibine birkaç gol şansı tanıyan sarı-lacivertliler, 40'ıncı dakikada ise ilk yarının en net pozisyonundan Youssef En-Nesyri ile yararlanamadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya da etkisiz başlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, 60'ıncı dakikada 3 değişikliğe gitti. Değişikliklerin ardından hücumda daha etkili bir performans ortaya koymaya başlayan Fenerbahçe, gol bulmayı başaramadı ve sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı.

Bu sonucun ardından sarı-lacivertliler puanını 7'ye yükseltti. 

MAÇA DAMGA VURAN POZİSYON

MAÇA DAMGA VURAN POZİSYON

Maçın uzatma dakikalarındaki pozisyon ise karşılaşmaya damga vurdu. Müsabakanın 90+5'inci dakikasında rakip ceza sahası içinde şortundan çekilen Jhon Duran yerde kaldı. Maçın Hollandalı hakemi Allard Lindhout, VAR uyarısıyla pozisyonu izledi. Ancak Lindhout kararını değiştirmedi ve oyunu devam ettirdi.

İSMAİL YÜKSEK VE OOSTERWOLDE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin milli orta sahası İsmail Yüksek, ligin ardından Avrupa'da da cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 44. dakikasında sarı kart gören tecrübeli oyuncu, Avrupa'da 3. sarı kartına ulaştı.

Daha önce Nice ve Stuttgart karşılaşmalarında sarı kartla cezalandırılan İsmail, Ferencvaros karşısında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde de UEFA Avrupa Ligi'nde cezalı duruma düştü.

Avrupa'da daha önce Dinamo Zagreb ve Stuttgart maçlarından sarı kartı bulunan Oosterwolde, 48. dakikada sarı kartla cezalandırıldı.

24 yaşındaki Hollandalı oyuncu, 3. sarı kartına ulaşarak Ferencvaros karşısında görev yapamayacak.

EN-NESYRİ NET FIRSATI HARCADI

Fenerbahçe'nin Faslı santrforu Youssef En-Nesyri, takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi.

Maçın 40. dakikasında Talisca'nın savunma arkasına pasında kaleciyle karşı karşıya kalan En-Nesyri, çok net bir fırsattan faydalanamadı.

TEDESCO'DAN 60'TA 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakanın 60. dakikasında oyuna müdahale etti.

Sarı-lacivertli takımın özellikle hücumda beklentinin altında kalmasının ardından genç teknik adam 60. dakikada 3 değişiklik birden yaptı.

Tedesco, Youssef En-Nesyri'nin yerine Jhon Duran'ı, İsmail Yüksek'in yerine Fred'i ve Oğuz Aydın'ın yerine de Marco Asensio'yu sahaya sürdü.

AVRUPA DEPLASMANINDA BU SEZON İLK PUANINI ALDI

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'da deplasmanda ilk puanını elde etti.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu müsabakasında ilk olarak Hollanda'nın Feyenoord ekibine deplasmanda mağlup olmuştu.

Avrupa'da bu sezon 2. deplasman maçını Portekiz'de Benfica'ya karşı oynayan sarı-lacivertliler, söz konusu mücadeleden de yenik ayrılmıştı.

Maçları Jose Mourinho yönetiminde kaybeden Fenerbahçe, teknik direktör değişikliğinin ardından Domenico Tedesco ile Avrupa'da deplasmanda tek müsabakaya çıkmış ve onda da Dinamo Zagreb'e 3-1 yenilmişti.

Sarı-lacivertliler, Viktoria Plzen deplasmanından 0-0 beraberlikle ayrılarak bu sezon Avrupa'da ilk deplasman puanını aldı.

MEŞALELER NEDENİYLE ANONS YAPILDI

Fenerbahçe tribünleri, maçın 51. dakikasında tribünlerde meşale yaktı.

Yakılan meşalelerin ardından statta uyarı anonsu yapıldı.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Ertuğrul Özkök, Mustafa Koç Yılın Sporcusu ödül törenine katıldı, kendisini ağlatan ve göğsünü kabartan sporcuların gecesini yazdı
Ertuğrul Özkök, Mustafa Koç Yılın Sporcusu ödül törenine katıldı, kendisini ağlatan ve göğsünü kabartan sporcuların gecesini yazdı