'Fener bayrak dikecekse diksin'
Adnan Polat, şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'ye mesaj gönderdi, "Fenerliler bayrak dikecekse buyursun diksin'

Galatasaray Başkan yardımcısı Adnan Polat, hem futbolcuları Sabri'yi hem de rakipleri Fenerbahçe'yi eleştirdi.
Fenerbahçe derbisi öncesi Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store'de bir basın toplantısı düzenleyen Polat, Sabri'yi, ''üstüne vazife olmayan işlere girmesin" diye eleştirirken, ezeli rakipleri Fenerbahçe için de "Şampiyon oldular ama fair play anlayışıyla değil." yorumunu yaptı.
Futbolcuları Sabri'nin, ''Fenerbahçeli futbolcuları şampiyon oldukları için tebrik ediyorum; ama yöneticilerini değil. Sezon boyunca ağlayıp durdular'' açıklamalarının doğru olduğunu belirten Polat, "Sabri'nin söylediğinin içeriği ne kadar doğru olsa da, böyle bir beyanat vermemesi gerekir. Kendisini ikaz edeceğim. Üstüne vazife olmayan konulara girmemesini söyleyeceğim. Çok tecrübesiz ve genç bir arkadaşımız. İçeriği ne kadar doğru olsa da futbolcular bu tip açıklamalar yapmamalı." diye konuştu.
Polat, bir basın mensubunun, 'Fenerbahçe yönetimine yemek daveti yapıp yampayacağının sorulmasına ise, ''Daha önce davet yapmıştım ama bu davetlere cevap dahi verilmedi. Fenerbahçe maçına giderken de yaptık o daveti. Ama Fenerbahçe yönetiminden bir cevap gelmedi. Zaten gelmesini de beklemiyordum." diye cevap verdi.
Polat daha sonra şunları söyledi;
"Son 3 haftada manşetlere taşınan konuları irdeleyin. Fenerbahçe yönetiminin fair play anlaşıyı içinde şampiyonluk kazanmadığını sizler de zaten söylemiştiniz. Bizler Fenerbahçe yönetecilerinin canlı yayınlarda söylediğini izleyerek bu yorumu yapıyoruz.
Türk futbolunun en üst kurumu Futbol Federasyonu'dur. Türkiye Futbol Federasyonu ile bazı konularda hem fikiriz, bazı konularda farklı düşünüyoruz. Ama Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararlarına saygılıyız. Federasyon kurullarının zaman zaman Galatasaray aleyhine ve rakiplerinin lehine kararları olduğunu söyledik. Ama hiçbir zaman hakaret içeren tepkiler göstermedik. Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'nun bu dönem içinde Galatasaray'ın canını yakan ve şampiyonluktan eden hataları oldu ama bunu kan davasına dönüştürmüyoruz. Rakiplerimizin yaptığı gibi itham ve hakarete dönüştürmüyoruz, yapmayacağız da. Umarız ki bu hatalar da minimuma iner."
BAŞBAKAN İLE FEDERASYON ARASINDAKİ KAVGA ÜZERİME VAZİFE DEĞİL
Başkan Yardımcısı Polat, Fenerbahçe yönetiminin galip geldikçe centilmen olduğunu, aksi olduğunda nasıl hareket ettiğini herkesin gördüğünü söyledi. Polat daha sonra sözlerine şöyle devam etti;
"Sayın Başbakan ile Federasyon arasında yaşananlar konusuna girmek istemem. Benim üzerime vazife değil. Şartlar ne olursa olsun Galatasaray - Fenerbahçe derbisi iki kulüp için de çok önemlidir. Dolayısıyla iki takım da kazanmak için elinden geleni yapacaktır. Biz de onlar da 100 yıldır her maçı ciddiye almışızdır, bu hafta da böyle olacaktır."
Polat, Fenerbahçe'nin alkışlanması ve tebriklerle ilgili olarak ise, "Şampiyonluk tebriği için hiçbir Fenerbahçe yöneticçisini aramadım, aramayı da düşünmüyorum. Ama Fenerbahçeli arkadaşlarım var, onlarla karşılaştığımız zaman şampiyonluklarını tebrik ettim.
Sayın Başbakan ve Genel Kurmay Başkanı'nın Fenerbahçeli olması bizi memnun eder, futbola olan ilginin artması açısından. Bugün Fenerlilerdir, daha önceki dönemde Galatasaraylı olan başbakan da vardı. Onların futbola ilgili olması bizi memnun eder, rahatsız etmez." diye konuştu.
Polat, yarın oynanacak büyük derbi için tüm taraftarların Galatasaraylı olmasını istediğini de belirterek, bunun için taraftarlarının yarın formalarını giyip gelmelerini, forması olmayanların da GSStore'den % 50 indirimle satılacak formalardan almalarını istedi.
Polat, Başkan Özhan Canaydın'ın istifası için bazı gazetelere verilen ilanın sorulması ve Canaydın'ın maça gelip gelmeyeceğiyle ilgili bir soruya ise, ''Başkan İstanbul dışında, derbiye yetişebileceğini sanmıyorum. Sayın Başkan ile ben 1 senedir beraber çalışıyorum. Kendisi gece gündüz kulüpte, iyi şeyler yapmak için çabalıyor. Galatasaraylı olan herkes başkanlık makamına saygı göstermek zorunda. Seversin ya da sevmezsin, herkes saygı göstermek zorunda. Bunlar Galatasaray'a yakışmıyor, Galatasaraylılık bu değil. Takım başarılı olunca teknik heyet ve futbolcular başarılı oluyor, başarısız olunca yönetim başarısız oluyor. Zaten bu işin kuralı da bu, hep böyle olur.'' diye cevap verdi.
Polat, sözlerine şöyle devam etti; ''Ama iyi şeyler olacak yakında. Bir hafta içinde TOKİ'den ilan çıkacak ve müteakip 45 günlük bir süre içinde müteahhit belirlenecek. 10 senelik bir problemdi yeni stat. Oradaki stat bittiği zaman bizim ne kadar haklı olduğumuzu, Avrupa'nın en iyi 5 stadından biri olacağını göreceksiniz. Tabii ki bu olay insanların sabrını taşırdı ama Türkiye'de bazı şeyler kolay olmuyor, bürokratik işlemler bile 8 ayımızı aldı."
FENERLİLER BAYRAK DİKECEKSE BUYURSUN DİKSİN
Adnan Polat, basın mensuplarının, Teknik Direktör Eric Gerets'in durumu, Sarı - kırmızılı kulübün eski teknik direktörü Souness'in Kadıköy'de diktiği bayrağın cevabının verilip verilmemesiyle ve eski Başkan Faruk Süren'in, 'Galatasaray'ın 3. olması sonunculuktur' açıklamalarıyla ilgili sorularına ise şöyle cevap verdi;
"Sezon boyunca Gerets ile ilgili aynı sorular soruldu. Yüzlerce defa cevap verdik, artık cevap vermek istemiyorum. Sezon sonu teknik heyetle ilgili nasıl bir karar verirsek o yapılır. Ama 1 yıllık sözleşmemiz olduğunu da hatırlatmak istiyorum.
Souness'ın diktiği bayrak meselesine gelince. O hesaplı, planlı, önceden düşünülerek uygulanan bir program değildi, spontaneydi. Fenerbahçeliler de bayrak dikmek istiyorlarsa, Ali Sami Yen burada, onlar da burada olacak. Dikmek istiyorlarsa buyursun diksinler bayraklarını.
Faruk Süren'e katılıyorum. Galatasaray'ın 3. olması sonunculuktur. Galatasaray şampiyon olmadıysa başarısızdır. Galatasaray bu sene başarısız olmuştur. Benim takip ettiğim son 35 senede en kolay şampiyon olunacak seneydi. Ciddi bir futbol kalitesizliği vardı bu sene Türkiye'de. Ciddi bir hayal kırıklığıydı benim için. Rakiplerimizle ilgili tahminlerim tuttu ama takımımızla ilgili tahminlerim tutmadı. Buna ister teknik heyetin hatası deyin, ister yönetimin hatası deyin, ister futbolcuların hatası deyin, ister golcülerin beceriksizliği deyin. Herkesin payı vardır bu başarısızlıkta."
Cihan