“Facebook’a para transferi” dönemi başlıyor
Yeni dönem bankacılık anlayışının odağına dijital teknolojiyi yerleştiren ING Bank, yeni İnternet Şubesi ile bankacılık anlayışını değiştiriyor

Türkiye’de bir ilk olarak cihaz bağımsız tasarlanan ING Bank yeni İnternet Şubesi, tüm bankacılık işlemlerini sadece iki adımla gerçekleştirmenin yanı sıra Facebook kullanıcılarına para transferini de mümkün kılıyor.
ING Bank’ın yenilenen İnternet Bankacılığı Platformu SMART, GSMA’nın düzenlediği mobil iletişim dünyasının liderlerini belirleyen 2014 Global Mobil Ödülleri’nde ‘Tüketici Mobil Servisi’ kategorisinde finale kaldı. ING Bank, bu ödül kategorisinde yer alan tek banka oldu.
Türkiye’nin en iddialı bankacılığına imza atan ING Bank, yeni internet şubesi ile dijital bankacılıkta dönüşümü başlatıyor. ‘Cihaz Bağımsız (Responsive Design)’ olarak tanımlanan platform ile sektöre “her cihaza uyumlu bankacılık” anlayışı geliyor. Dünyanın direkt bankacılık lideri olan ING’nin bilgi birikimi ile yaratılan model ING Grubu’ndaki başka ülkelere de ihraç edilecek.
ING Internet şubesi, bilgisayar, tablet, akıllı telefon ayrımını ortadan kaldırmasının yanı sıra tüm işlemleri “iki adım” ile gerçekleştirme imkanı sunuyor. Ayrıca, İnternet Şubesi’nde ING Bank’ta hesabı olmayan Facebook kullanıcılarına para transferi yapılabiliyor.
Türkiye’de ilk defa klavye kısa yolları ile en sık kullanılan işlemlere hızlı erişim sağlayan yeni İnternet Şubesi aynı zamanda TC kimlik numarası ya da kart bilgileri ile internet bankacılığına hızlı giriş imkanı sağlıyor. ING Bank, güçlü analitik altyapısı sayesinde İnternet Şubesi’nde kullanıcılara, daha önceki ziyaretlerine ve mevcut ihtiyaçlarına uygun özel teklifler sunuluyor.
ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun: “Yarının ING Bank’ı mobil bankacılık ile şekillenecek”
ING Bank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Barbaros Uygun “Bizim için 2013’te ‘yeni dönem bankacılığı’ daha da önem kazandı. Gelişen teknoloji ve trendlere bakarak önümüzdeki 5-10 yıllık bankacılık haritasını çıkardık. Biz dijitali inovasyonla harmanlayarak yarının ING Bankını inşa ediyoruz. İki yılda altyapımıza çok yatırım yaptık. Bu çerçevede alternatif kanallara, özellikle mobile odaklandık.
Öngörüsel analitik en önemli önceliklerimizden bir tanesi. Teknolojinin gelişimiyle birlikte büyük ölçekte verilere ulaşabiliyor ve bunları hızlı şekilde analiz edebiliyoruz. Verileri müşteri yararına kullanarak doğru zamanda doğru kanalla doğru ürünü sunmayı hedefliyor, karar süreçlerimizi daha analitik bir yapıya oturtuyoruz. Nitekim web sitemiz ve İnternet Şubemiz tüm bu çalışmalar paralelinde odağına kolaylık, erişilebilirlik ve hız fonksiyonlarını alarak ilkleri bünyesinde barındıran bir platform halini aldı.
Sadece 1 dakikada EFT
Barbaros Uygun, “ING Bank İnternet Şubesi’nin sağladığı kolaylık ve hız ile internetten EFT süresini 1 dakikaya indirdik. ING Mobil’de yapacağımız yeniliklerle önümüzdeki dönemde de müşterilerimizin ihtiyaçlarına, onların beklentilerinin üzerinde karşılık verecek ve yeni jenerasyona uyumlu ürünler geliştirmeyi sürdüreceğiz. Yarının ING’sinde, müşterilerimizle ilgilenme şeklimiz, hizmet sunma tarzımız ve müşteri takibimiz bugünkünden çok daha farklı olacak” diye ekledi.
“Facebook kullanıcılarına para transferi yapılacak”
Yeni platformu kurgularken, başta genç nüfus olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde kullanımı giderek artan sosyal medya platformlarını da unutmadıklarına değinen Barbaros Uygun, “Türkiye’de ilk kez dijital bankacılıkta facebook entegrasyonu geliştirerek, ING Bank’ta hesabı olmasa da facebook kullanıcılarına sadece iki adımla para göndermeyi mümkün hale getirdik” dedi.
Dijital ekonomiye hazırız”
ING Bank yeni İnternet Şubesi’nin Türkiye’deki dijital bankacılık tanımlamasını değiştireceğine dikkat çeken Barbaros Uygun, “Ekonomi ve bankacılık sektöründeki ağırlığı giderek artan dijital çağa ve bu çağın yarattığı ekonomiye ING Bank Türkiye olarak hazırız” dedi.
Mobil cihazların penetrasyonunun yükselişi ve verinin herkes tarafından kolaylıkla tüketimi ile birlikte şubesiz bankacılığının geldiği noktanın beklentilerin üzerinde olduğuna vurgu yapan Uygun, Türkiye’de mobil penetrasyonda %10’luk bir büyümenin GSYH’da kişi başı 0.6 puanlık bir artış getirdiğine dikkat çekti.