Dolar
38,8044
0,07%
Euro
43,1503
0,33%
Sterlin
51,2762
0,25%
Bitcoin
3.977.026
0,00%
BİST-100
9.747,07
3,80%
Gram Altın
4.060,986
0,69%
Gümüş
33,02
1,28%
Faiz
51,15
0,00%

F1’e gidecekler için rehber

Formula 1’e İstanbul Park’ta yaptığımız ilk ev sahipliğinin üzerinden tam bir yıl geçti. Dünyanın en hızlı pilotları 25-26 ve 27 Ağustos’ta yine İstanbul’da olacak. Haftaya bugün, sadece bizlerin değil, tüm dünyanın gözü İstanbul Park’ta.

19.08.2006 00:00Güncelleme: 25.10.2023 14:51
Haberi paylaşın
F1’e gidecekler için rehber
16px
32px

Bu kez yarışlarda Petrol Ofisi takımıyla Türkiye de var. Biletler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, 3 günlük kombineler halinde satılıyor. Yürütülen ulaşım altyapı çalışmaları sayesinde piste gidiş gelişler artık daha kolay. Çok daha kısa zamanda İstanbul Park’a ulaşabileceğiz.

Milyonları peşinden sürükleyen ve dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14’üncü ayağı, 25-27 Ağustos arasında İstanbul Park Pisti’nde yapılacak. Bu yıl yarışın adı Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix oldu.

Petrol Ofisi’nin pilotları Jason Tahincioğlu ve Giorgio Pantano’nun, Fransa’daki Grand Prix’nin ikinci yarışında birinci gelmeleri bu yarışta umutlarımızı yükseltti. Petrol Ofisi takımı, Formula 1’den önce düzenlenecek GP 2 kategorisinde yarışacak.

Bu yıl İstiklal Marşı’nı Işın Karaca seslendirecek. Bu arada BMW Sauber F1 Team pilotu Nich Heidfeld, Intel Türkiye’nin misafiri olarak 23 Ağustos saat 17.00’de Taksim Meydanı’nda aracı ile hazır bulunacak. Ünlü pilot halka imza dağıtacak, radyo ve televizyondaki canlı yayınlara katılacak.

KOMBİNE BİLET ALANA PİT ZİYARETİ

Biletler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 3 günlük kombineler halinde satılıyor. Fiyatları 45-580 YTL arasında. 3 günlük kombine bilet alanlara, yarışların başlamasından bir gün önce, 24 Ağustos’ta otomobillerin bakımlarının yapıldığı ve lastiklerinin değiştirildiği pit alanına ziyaret izni veriliyor. 16 yaşından küçük çocuklara tenzilat uygulanıyor, hatırlatalım. Biletler www.msoİstanbul.com, www.biletix.com.tr ile Biletix çağrı merkezi (216) 556 98 00’dan temin edilebiliyor.

İETT OTOBÜS KALDIRIYOR

İstanbul Park’ta yürütülen ulaşım altyapı çalışmaları ile piste gidiş gelişler bu yıl daha kolay. Istanbul Park sahasına giriş için konan yönlendirme ve işaretlemeler geliştirildi. Yarışseverler, TEM Kurtköy Kavşağı veya Şekerpınar Kavşağı gişelerini, E-5 bağlantı yollarını ve TEM otoyolunu kullanarak İstanbul Park’a ulaşabilecek.

Gold, Silver veya Bronz Tribün’lerden 4 adet bilet alana otopark çıkartması verilecek. TEM Kurtköy Kavşağı gişeleri yalnızca aracında otopark çıkartması olanlar ile VIP girişine açık. TEM Şekerpınar Kavşağı, otopark çıkartması olmayan araçların kullanımına sunulacak.

TEM’den gelen araçlar nedeniyle Kurtköy Kavşağı’nda oluşacak yoğunluk, trafik ekiplerince izlenecek. Yoğunluk arttığında, yarışseverlerin Şekerpınar Kavşağı üzerinden piste kolayca gitmeleri için yönlendirme yapılacak. Yönlendirme esnasında kuyruk oluşumunu engellemek için trafik polisi gezici timlerince, Çamlıca gişelerinden itibaren Şekerpınarı Kavşağı’na yönlendirme için anonslar yapılacak.

İstanbul Park otopark sahasında park etme, en sondan başlayarak yapılacak. İstanbul Park içindeki ulaşım, toplu taşıma araçları ile ring seferleri şeklinde sağlanacak.

VIP’ler ve takımlar, trafik ekiplerinin yardımı ve yönlendirmesi ile karayollarının kuka dizme uygulaması sayesinde emniyet şeridi veya tahsisli şeritleri kullanarak İstanbul Park’a gidip gelecek.

Araçlar, İstanbul Park’a A ve B kapısından alına

benzer haberler
LVMH’nin patronu Bernard Arnault’un yanından ayırmadığı oğlu Alexandre’ye, satışları düşen Moët Hennessy’i canlandırma görevi verildi
LVMH’nin patronu Bernard Arnault’un yanından ayırmadığı oğlu Alexandre’ye, satışları düşen Moët Hennessy’i canlandırma görevi verildi