Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki turizm hareketliliğinin gelişimi konusunda işbirliği geliştirme kararı aldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) için “Maalesef orada kokuşmuş bir yapı var. Bizim için sektörün en büyük STK’sı değil” dedi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, cevap vermek için aceleleri olmadığını belirterek, “Göreve geldiğinden beri yapıyor. TÜRSAB’a yönelik eleştirileri kendi şirketinin iç pazardaki tekeliyle ilgili… Biz bununla mücadele içindeyiz. Bizi bölmeye ve zayıflatmaya çalışıyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği dışında bütün STK’lar gönüllülük esasına dayanıyor. Şahsi çıkarlarını, kurum çıkarlarını ön planda tutan TÜRSAB, bizim için sektörün en büyük STK’sı değil...” dedi.
Schengen vizesinde yaşanan kriz derinleşirken Türkiye vatandaşları yurtdışı tatillerinde ‘vize sorunu olmayan’ KKTC, Dubai, Mısır gibi alternatif lokasyonlara yöneliyor. PD’ye konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: Vize sorunu olmayan ve ucuz tatil lokasyonları ilgi görüyor.