Finansal İstikrar Komitesi’nin bazı fonlardaki kredi ve likidite sorunlarına işaret etmesinin ardından ekonomi yönetiminin piyasalara yönelik adımları peş peşe geldi. TCMB likidite cephesinde, SPK sermaye piyasasında devreye girerken günün son önemli hamlesi BDDK’dan geldi. BDDK, halka açık bankaların kendi hisselerini geri alırken karşılaşacağı sermaye maliyetini yıl sonuna kadar hafifletti. Böylece aynı gün içinde piyasanın üç ayrı noktasına müdahale edilmiş oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, döviz varlığı bulunduran bağımsız denetime tabi şirketlerin TL kredi almasını zorlaştıran kararını yürürlükten kaldırdı. İhracatçılar, finansmana erişimi belirli ölçülerde rahatlatacak söz konusu kararın kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 2022 yılında alınan makro ihtiyati tedbirler kapsamında şirketlerin TL kredi kullanımı sırasında bakılan yabancı varlık oranı sınırını kaldırdı. BDDK'nın sadeleşme kapsamında aldığı bu karar doğrultusunda artık şirketler yabancı varlıklarına bakılmaksızın kredi kullanabilecek.
Güvenlik açığı nedeniyle kolay tahmin edilebilen banka şifreleri, büyük risk altında. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu o şifreleri yasaklamak için çalışma başlattı. Ardışık il plaka kodu, takımların kuruluş tarihi ve daha birçok sembol sayı yasak kapsamına alınacak.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para A.Ş.'ye banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmelik kapsamında faaliyet izni verilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.