Dolar
38,4892
0,03%
Euro
43,8901
0,12%
Sterlin
51,2635
-0,54%
Bitcoin
3.599.408
-1,40%
BİST-100
9.106,96
-1,28%
Gram Altın
4.087,878
-0,39%
Gümüş
32,43
-1,55%
Faiz
48,49
0,52%

Erdoğan'a yeni saray için yer tespiti yapıldı

Cumhurbaşkanlığı için yapılan yazlık sarayın biri bitmeden diğeri için arazi seçildi…

26.09.2018 15:26
Haberi paylaşın
Erdoğan'a yeni saray için yer tespiti yapıldı
16px
32px

Türkiye ekonomik krizle boğuşurken, “Bizde kriz mriz yok, bunların hepsi manipülasyon” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Van Gölü kıyısında yapılması planlanan yeni yazlık saray için arazi belirleme çalışmasına başlandı.

AHLAT’TA VALİ VE KAYMAKAM YENİ SARAY İÇİN ARAZİ BEĞENDİ

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılması planlanan yeni yazlık saray için Van Gölü kıyısında bulunan ve mülkiyetinin Ahlat Belediyesi’ne ait olduğu belirtilen 10 bin metrekarelik arazide inceleme yapıldı.

1071 metrekare alana oturması planlanan yeni yazlık sarayın inşa edileceği arazinin incelemesinin ardından konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ahlat’ın AKP’li Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bitlis Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu, Ahlat Kaymakamımız Sayın Mustafa Akgül ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Görevlendirdiği Mimar Hilmi Güner Bey ile cumhurbaşkanlığı köşkü alan çalışmalarımıza başladık. Malazgirt Zaferi'nin 947. yıldönümünde konuşan Erdoğan: Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapacağız

Ülkemize Kubbet-ül İslam’a ve milletimize hayırlı olsun. Uzun süredir yürüttüğümüz bu projemize cevap veren âlem-i İslam’ın ümidi Sayın Cumhurbaşkanımıza halkım adına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA İLK KAZMAYI VURACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Ağustos'ta gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi'nin 947'nci yıl dönümü etkinliklerindeki konuşmasında, "Sultan Alparslan'ın otağını kurduğu Ahlat'a biz de Cumhurbaşkanlığı Köşkü kuracağız" sözlerinin ardından gündeme gelen proje için seçilen arazinin beğenildiği öğrenildi.

Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Orta Asya Devlet Başkanlarını Ahlat'ta inşa edilecek Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde ağırlamak istediklerini dile getiren Ahlat Belediye Başkanı Çoban, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vereceği gün ilk kazmayı vuracaklarını belirterek projenin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

editörün seçtikleri
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı#Serdar Bilgili