Emine Erdoğan: Sıfır atık hareketi sadece kampanya değil, bir yaşam tarzı
Çevre şenliğine katılan Emine Erdoğan, geri dönüştürülmüş objelerden hazırlanan eserleri inceledi, “Sıfır Atık hareketi bir yaşam tarzı olmalı” dedi.

Emine Erdoğan, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre Şenliğine katıldı. Çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşam kültürünü teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte; teraryum, takı tasarımı, fide dikimi, kompost yapımı, origami atölyelerini ziyaret eden Erdoğan, çocuklara geri dönüşümün önemini anlattı. Geleneksel el sanatları ve doğal malzemelerle üretilen ürünlerin tanıtıldığı stantları da ziyaret eden Erdoğan, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) makinesini inceledi.
ATIK YOK STİL VAR
Erdoğan, daha sonra Çevre Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile birlikte "Tasarımda Yeni Çağ: Atık Yok, Stil Var" sergisini açtı, geri dönüştürülmüş objelerden üretilen ürünleri inceledi. Erdoğan ziyareti ile ilgili, "Sergideki, geri dönüştürülmüş kumaş ve objelerden üretilen her bir eser birbirinden etkileyiciydi. Sıfır Atık hareketi yalnızca bir kampanya değil, hayatın her anına dokunan bilinçli bir yaşam tarzı" paylaşımı yaptı.
Emine Erdoğan, Çevre Bakanı Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.
patronlardunyasi.com