Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

Düşen uçaktan bir çocuk kurtuldu

104 yolcuyla Johannesburg-Trablusgarb seferini yaparken düşen uçaktan bir çocuk kurtuldu

12.05.2010 09:04
Haberi paylaşın
Düşen uçaktan bir çocuk kurtuldu
16px
32px

Libya Havayolları Afrikiyah, Johannesburg-Trablusgarb seferini yapan uçağın, "Trablusgarb havaalanına inerken düştüğünü" bildirdi.

Afrikiya, uçakta 93 yolcu ve 11 kişilik mürettebat bulunduğunu açıklarken, can kaybı konusunda bilgi vermedi.

Havaalanı yetkilileri de yerel saatle 06.10'da (TSİ 07.10) havaalanı yakınında düşen uçaktakilerin tamamının hayatını kaybettiğini belirtti.

Airbus 330 tipi uçakta aralarında İngiliz ve Güney Afrikalıların bulunduğu, çeşitli milliyetlerden yolcular olduğu bildirilirken, mürettebatın tamamının Libyalı olduğu tahmin ediliyor.

Daha önce yapılan açıklamalarda, uçakta 105 kişinin bulunduğu, Hollandalı bir çocuğun ise kurtulduğu bildirilmişti.

Çocuğun durumu iyi
 
Libya havayolu şirketi Afrikiyah'ın, içinde 104 kişinin bulunduğu, Johannesburg-Trablusgarb seferini yaparken Traslusgarb havaalanına inişe geçtiği sırada düşen uçağından kurtulduğu bildirilen çocuğun durumunun iyi olduğu açıklandı.

Libya Ulaştırma Bakanlığı, kazadan kurtulan tek kişi olan 10 yaşındaki Hollandalı çocuğun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Bu arada, devlet televizyonu uçağın parçalanmış görüntülerini yayımladı.

Devlet televizyonundaki görüntülerde, uçağın enkazının, irili ufaklı parçalar halinde geniş bir alana yayıldığı, onlarca polis, kurtarma görevlisi ve sağlık personelinin çalışmaları görüldü.

Aralarında uçuş kayıt cihazı ve koltukların bulunduğu baz ı enkaz parçaları için için yanmaya devam ederken, uçağın kuyruğundaki havayolunun parlak renkle yazılmış Afrikiyah logosu görüntülerde yer aldı.

Afrikiyah Havayolları, Johannesburg'dan gelen A330 tipi Airbus uçağının içinde 93 yolcu ve 11 kişilik mürettebatla yerel saatle 06.00'da (TSİ 07.00) Trablusgarb havaalanı yakınında düştüğünü bildirmişti.
Havayolları, düşen 771 sefer sayılı uçaktaki can kaybı konusunda hala bilgi vermiyor.

Kazadan Hollandalı bir çocuğun kurtulduğu da ilk olarak kaynaklara dayanarak duyurulmuştu. Çocuğun 8 yaşında olduğu belirtilmişti.

Öte yandan ilk verilere göre, uçak Trablusgarb Uluslararası Havaalanını n ana doğu-batı pistinin başında, doğu pistine inmeye hazırlanırken düştü.

Kaza sırasında havaalanı bölgesinde hava koşullarının iyi olduğu bildiriliyor.
Havaalanındaki bir yetkili, uçakta mürettebat dahil 22 Libyalı olduğunu söyledi.

Airbus 330 tipi uçakta aralarında İngiliz ve Güney Afrikalıların bulunduğu çeşitli milliyetlerden yolcular olduğu, mürettebatın tamamının Libyalı olduğunun tahmin edildiği kaydedilmişti.
Tamamı devlete ait havayolu şirketi Afrikiyah, 2001 yılında kuruldu. 
 

benzer haberler
Fitch, Fransa'nın kredi notunu düşürdü
Fitch, Fransa'nın kredi notunu düşürdü