Dolar
43,2823
0,21%
Euro
50,2023
-0,10%
Sterlin
57,9245
-0,09%
Bitcoin
4.125.954
0,12%
BİST-100
12.668,52
1,70%
Gram Altın
6.395,184
-0,08%
Gümüş
90,17
-2,30%
Faiz
36,45
0,00%

Destek için Türkiye'ye geliyorlar

Uluslararası parlamenter örgütleri, FETÖ’nün düzenlediği kanlı darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM’yi 1 Eylül’de ziyaret edecekler. Dayanışma için de ortak bildiriye imza atılacak.

29.08.2016 07:21
Destek için Türkiye'ye geliyorlar
16px
32px
Uluslararası Parlamenter birlikleri, yaşanan darbe girişimine karşı Türkiye'nin yanında yer aldıklarını göstermek amacıyla, 1 Eylül'de TBMM'ye ziyarette bulunmaya hazırlanıyor. 15 Temmuz'da bombaların hedefi olan Meclis'i ziyaret edecek olan birlik başkanlarının, darbeye karşı TBMM iradesine destek çıkan ortak bir bildiriye imza atmaları da bekleniyor.

TÜRKİYE'YE GELİYORLAR

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı, Avrupa Parlamentosu Başkanı, İslam Ülkeleri Paralmenterler Asamblesi Başkanı, NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanvekili, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Başkanı, Güneydoğu Avrupa Parlamenterler Asamblesi Başkanı, TURK Pa Başkanvekili, Akdeniz İçin Birlik Asamblesi Başkanvekili, TBMM için dayanışma amacıyla 1 Eylül'de Türkiye'ye gelecek.

PARTİLERE ZİYARET

Hem siyasi partiler ile ikili temaslarda bulunacak olan başkanlar, hem de darbe gecesi bombaların hedefi olan TBMM'yi ziyaret edecekler. Uluslarararası parlamenter örgütlerinin temsilcilerinin, aynı zamanda Meclis'te dayanışma için bir bildiri yayınlaması düşünülüyor. Star
benzer haberler
ABD'den 11 kişilik heyet, Grönland meselesini görüşmek için Danimarka'yı ziyaret etti
ABD'den 11 kişilik heyet, Grönland meselesini görüşmek için Danimarka'yı ziyaret etti