Dolar
38,702
-0,18%
Euro
43,5701
0,59%
Sterlin
51,6877
0,42%
Bitcoin
3.942.540
-1,85%
BİST-100
9.644,43
-0,59%
Gram Altın
3.952,463
-0,22%
Gümüş
32,05
-0,57%
Faiz
50,77
-1,89%

Bu sektörde iş çok işçi yok!

Ege Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, işçi bulamamaktan dertli

17.11.2012 19:14
Bu sektörde iş çok işçi yok!
16px
32px

Ege Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, ''Türkiye'de yüzde 8 işsizlik var deniliyor. Maalesef Türkiye'de iş beğenmemezlik var. Mermer sektörüne işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz'' dedi.

 Erdinç, kentteki bir otelde Burdur Ticaret Borsası tarafından mermer sektöründeki sorunlar ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin doğaltaş mermer ihracatını en fazla Çin'e yaptığını bildirdi.
 
     Çin'de mermer üretim maliyetlerinin her geçen gün artması dolayısıyla ileriki zamanlarda Çin'e işlenmiş mermer ihracatına da başlayacaklarını ifade eden Erdinç, ''Son yıllarda Hindistan Türkiye için önemli bir pazar haline geldi. Hindistan, mermerciler için en az Çin kadar muazzam bir pazar olacak. Çünkü son zamanlarda artan talepleri var. Güzel ve iyi taş alıyorlar'' diye konuştu.

     Mermer sektöründe işçi sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Erdinç, ''Türkiye'de yüzde 8 işsizlik var deniliyor. Maalesef Türkiye'de iş beğenmemezlik var. Mermer sektöründe işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Son 2 yıldır işçi bulamamaktan dolayı üretim randımanında yüzde 30 düşüş oldu. İşçi sorununun muhakkak çözülmesi lazım'' diye konuştu.
 
     Ege Maden İhracatçılar Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ali Gür ise Burdur'da mermerciliğin en önemli sektörlerin başında geldiğini dile getirerek, önümüzdeki dönemde özellikle Çin ve Hindistan'ın maden taleplerinin artacağını kaydetti.
 
     AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye'de çok güzel bir ortam olduğunu ifade ederek, ''Bu durum ekonomideki istikrar ve güvenden kaynaklanıyor. Ülkemizde böyle bir istikrar ortamı olmasaydı bunları düşünemiyor olacaktık'' dedi.

editörün seçtikleri
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası#Uğur Tatlıcı