Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

Britanya'nın Washington Büyükelçisi Lord Mandelson, Jeffrey Epstein ile olan dostluğu hakkında ortaya çıkan yeni detaylar sonrası görevden alındı

Britanya'nın Washington Büyükelçisi Lord Mandelson, Jeffrey Epstein ile olan dostluğu hakkında ortaya çıkan yeni detaylar sonrası görevden alındı. Mandelson'ın, Epstein'ı 50. doğum günü için yazdığı notlarda "en iyi arkadaşım" olarak tanımlaması sonrası istifa çağrıları artmıştı. Epstein dosyalarında ismi geçen ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonraki ikinci resmî ziyaretini Britanya'ya yapacak; bu görevden alma Londra, Trump'ın ziyaretine hazırlanırken gerçekleşti. 

11.09.2025 11:36Güncelleme: 11.09.2025 11:41
Britanya'nın Washington Büyükelçisi Lord Mandelson, Jeffrey Epstein ile olan dostluğu hakkında ortaya çıkan yeni detaylar sonrası görevden alındı
16px
32px

Britanya Dışişleri Bakanı Stephen Doughty, milletvekillerine Başbakan Keir Starmer'ın Peter Mandelson'ı ABD büyükelçisi görevinden aldığını bildirdi.

Başbakan Starmer, Mandelson'ı bu yılın başlarında ABD'ye büyükelçi olarak atadıktan sonra, onun tam bir güvenlik soruşturmasından geçtiğini vurgulayarak Mandelson'ı desteklemişti.

Mandelson'ın "en iyi arkadaşım" olarak tanımladığı ve 2008 yılında bir reşit olmayan kişiyi fuhuşa teşvik etmekten suçlanan Epstein'a söz konusu davada nasıl cevap vermesi gerektiğini tavsiye ettiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Britanya merkezli Telegraph gazetesi, Lord Mandelson'ın, pedofil Epstein'ın çocuklara cinsel istismar suçlarından mahkûm edilmesinden sonra, Bakan olarak görev yaparken Epstein ile 1 milyar sterlinlik bir iş anlaşması üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. 

Görevden alma kararı, Epstein belgelerinde adı geçen Donald Trump'ın ikinci devlet ziyaretinde Britanya'ya gitmesinden sadece birkaç gün önce alındı.

Mandelson, ayrıntıların ortaya çıkması sonrası yaptığında hiçbir “yanlış” görmediğini ısrarla savundu.

Mandelson, 2008 tarihli bir e-postada Epstein'e "Sana büyük saygı duyuyorum ve olanlara karşı umutsuz ve öfkeliyim. Hâlâ bunu anlamakta zorlanıyorum. Böyle bir şey İngiltere'de olamazdı. İnanılmaz derecede dirençli olmalısın, erken tahliye için mücadele etmelisin ve bu konuda olabildiğince felsefi davranmalısın." diye yazmıştı. 

Epstein ve büyükelçi arasındaki dostluk, ABD Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi'nin Demokrat üyeleri, Mandelson'ın el yazısıyla yazdığı notta Epstein'ı “en iyi dostum” olarak nitelendirdiği Epstein'ın 50. “doğum günü kitabını” yayınladıktan sonra yeniden gündeme geldi.

 

patronlardunyasi.com

benzer haberler
NASA, Çin vatandaşlarının uzay programlarında çalışmasını yasakladı, girişler engellendi
NASA, Çin vatandaşlarının uzay programlarında çalışmasını yasakladı, girişler engellendi