Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5'e yakın değer kazanarak 3 bin 507 dolar seviyesine yükseldi.
patronlardunyasi.com

PİYASA GELİŞMELERİ İZLENİYOR
Bitcoin, ABD'de faiz indirimine yönelik beklentilerin artmasıyla ve risk duyarlılığının iyileşmesi ile bu hafta yukarı yönlü ivmelendi. Ancak kripto varlıkların ABD'deki düzenleyici görünümüne ilişkin belirsizlik ağırlık kazanınca Bitcoin de aşağı yönlü baskılandı.
CoinTR Araştırma Departmanı'nın veri sağlayıcısı Glassnode analistlerinden aktardığı nota göre, piyasanın belirsizliğine rağmen büyük cüzdan sahiplerinin birikim eğilimi gösterdiği belirtildi. Bu da satış korkusu yaşayan piyasayı bir miktar rahatlattı.
Yıllar önce çöken kripto borsası Mt. Gox'un kısa bir süre önce 2 milyar dolarlık Bitcoin transferi gerçekleştirmesi de Bitcoin'i etkileyen bir başka gelişme oldu. 2014 yılında iflas eden borsa, 2 milyar dolarlık Bitcoin'i yeni bir adrese transferi gerçekleştirdiğini bildirdi.
Borsanın, 2014'teki bir saldırı sırasında müşterilerden çalınan varlıkları iade etmesi nedeniyle Bitcoin üzerindeki satış baskısının artması öngörülüyordu.
Bu gelişmelerle birlikte Bitcoin bugün 13.30 itibariyle geçen hafta yaşanan piyasa bozgununda kaydedilen büyük kayıplarını telafi ederek yüzde 4,5 artışla 61 bin 285 dolara yükseldi.
Ancak lider kripto varlık hâlâ mart ayında ulaştığı 74 bin dolarlık zirveden oldukça uzak. Fiyat, birkaç hafta önce 50 bin doların dahi altına düşmüştü.
Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5'e yakın değer kazanarak 3 bin 507 dolar seviyesine yükseldi.
patronlardunyasi.com
Bir dönem Ali Sabancı ile Vuslat Doğan Sabancı’nın geçirdiği tekne kazasıyla Türkiye’nin gündemine gelen Yunanistan’ın Leros Adası, bu yaz da Türklerin akınına uğradı. Patronlar Dünyası, Kıvanç Tatlıtuğ’u ailesiyle deniz kenarındaki mütevazı bir balık restoranında görüntüledi. Leros’taki tanıklıklarımızdan bir diğeri de Emre Belözoğlu oldu. Belözoğlu kendi teknesindeki kalabalık arkadaş grubuyla adanın koylarını dolaştı.
#Kıvanç TatlıtuğYatırım araçlarının bu haftaki performansı belli oldu. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 3,13, altının gram fiyatı yüzde 1,63 değer kaybederken, dolar yüzde 0,39, euro yüzde 0,06 değer kazandı.