Dolar
38,7189
0,00%
Euro
43,6851
0,34%
Sterlin
51,4961
0,20%
Bitcoin
3.944.022
0,17%
BİST-100
9.279,21
2,25%
Gram Altın
4.143,67
0,67%
Gümüş
32,57
0,30%
Faiz
51,07
0,00%

Bankalar Birliği'nde ibre bir kez daha Özince'yi gösteriyor

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 49. Olağan Genel Kurul Toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Bu yılki toplantının gündeminde yönetim kurulu ve denetçi üyelerin seçimi de yer alıyor.

30.05.2006 00:00
Haberi paylaşın
Bankalar Birliği'nde ibre bir kez daha Özince'yi gösteriyor
16px
32px

Statüye göre yönetim kurulu başkanı, genel kurulu takiben yönetim kurulunun yapacağı ilk toplantıda belirlenecek. Kulislerde İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin bir kez daha TBB'nin başkanlığına seçileceği konuşulurken, başkanlık için Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ve HSBC Genel Müdürü Piraye Antika'nın da adı geçiyor.

Özince, 2002 yılında TBB'nin başına seçilmişti. Ayrıca, Ersin Özince bu görevi 1998-2000 yılları arasında da üstlenmişti. Özince bir kez daha seçilirse bu 3'üncü dönemi olacak. Ancak önde gelen bankaların Ersin Özince'nin bir dönem daha başkanlık görevini yürütmesi yönünde fikir birliğine vardıkları, ayrıca kamudan başkan istemedikleri ifade ediliyor. HSBC Genel Müdürü Piraye Antika'nın da yabancı bankaların sektördeki payının arttığı bir ortamda öne çıktığı konuşuluyor. Karar bugün Genel Kurul öncesinde banka genel müdürlerinin bir araya geleceği toplantıda netleşecek. Ardından fikir birliğine varan üyeler yarınki Genel Kurul'da ortak isme oy verecek.

benzer haberler
Dubaili Emirates rekor kârla hava yolu şirketleri arasında lider olurken yılın ilk çeyreğinde zarar eden THY neyi yanlış yaptı?
Dubaili Emirates rekor kârla hava yolu şirketleri arasında lider olurken yılın ilk çeyreğinde zarar eden THY neyi yanlış yaptı?