Dolar
45,9595
0,04%
Euro
53,351
-0,13%
Sterlin
61,7774
-0,18%
Bitcoin
3.078.112
-0,94%
BİST-100
14.139,71
-0,43%
Gram Altın
6.590,036
-0,59%
Gümüş
74,23
-1,21%
Faiz
43,45
0,12%

Dua Lipa, yasaklı ve sansürlü kitaplar için Portekiz'de kütüphane açtı

Dua Lipa, Portekiz’in Porto kentinde kendi kütüphanesini kurdu. Ünlü Livraria Lello kitabevinin içinde kalıcı bir alan olarak açılan "Manifesto Library" (Manifesto Kütüphanesi), iktidarı, sansürü ve egemen anlatıları sorgulayan, yasaklanmış eserlere ev sahipliği yapıyor.

29.06.2026 11:04Güncelleme: 29.06.2026 11:07
Dua Lipa, yasaklı ve sansürlü kitaplar için Portekiz'de kütüphane açtı
16px
32px

Dua Lipa, Service95 Kitap Kulübü ile başlattığı okuma kültürünü yayma hareketini bu kütüphaneyle bir adım öteye taşıdığını belirterek projeyi şu sözlerle özetledi:

"Bu kütüphane; ortadan kaybolmuş kitaplara, cesaretleri güç yapılarını ifşa eden yazarlara ve ne okuyacağına kendisi karar veren okurlara adanmış bir mabettir. Bazen yapabileceğiniz en sarsıcı şey, bir kitap okuyup hakkında konuşmaktır."

Kütüphanede; güç, kontrol, ses ve hafıza olmak üzere dört ana tema etrafında şekillenen yaklaşık 100 kitap yer alıyor. Koleksiyonda Margaret Atwood’un "The Handmaid’s Tale" ve Reginald Dwayne Betts’in "Felon" kitaplarının yanı sıra Salman Rushdie ile Olga Tokarczuk’un eserleri de bulunuyor. Livraria Lello Marka Direktörü Francisca Pedro Pinto, kütüphanenin "Kitap, özgürlüğün teknolojisidir" inancıyla kurulduğunu vurguluyor.

Sosyal sorumluluk projelerine devam eden Dua Lipa, sonbaharda düzenlenecek London Literature Festival’ın da küratörlüğünü üstlenecek.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Patronlar Dünyası Türk sosyetesinin gözdesi Leros’ta tatil yapan Kıvanç Tatlıtuğ’u görüntüledi, Emre Belözoğlu’nun tekne turuna tanıklık etti
Patronlar Dünyası Türk sosyetesinin gözdesi Leros’ta tatil yapan Kıvanç Tatlıtuğ’u görüntüledi, Emre Belözoğlu’nun tekne turuna tanıklık etti#Kıvanç Tatlıtuğ