Atilla Koç: Günde 18 saat çalışmayan maaşını haketmez
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Koç, "Günde 18 saat çalışmayan aldığı parayı hak etmemiş olur" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çeşitli incelemelerde bulunarak dört ayrı açılış törenine katıldı.
Bugün saat 12.30'da başlayan açılış törenlerine Bakan Koç'un yanı sıra, Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Semiha Öğüş, Vali Mustafa Malay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, İl Özel İdare Müdürü Halil İbrahim Aktemur, İlçe Kaymakamı İrfan Demiröz, İlçe Belediye Başkanı Tümer Apaydın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Bozdoğan'da 18 derslikli Merkez İlköğretim Okulu, sekiz derslikli Bozdoğan Anadolu Lisesi ve 12 derslikli Haydere Yatılı İlköğretim Okulu ile ilçenin elektrik sıkıntısını gidermek için 154 kilowaat elektriği 31,5 kilowaata indirecek olan indirici trafo merkezinin açılışını yapan Atilla Koç ilçede yürütülen çeşitli çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Bakan Koç bugün bazı ulusal gazetelerde 'Bakan Kozluk ilçesine kültür merkezi sözü verdi' başlığı ile çıkan haberlere tepkisini dile getirerek, "Tutamayacağım sözü vererek, arkamdan laf ettirmem. Çünkü benim lugatımda yalan yoktur." dedi. Atilla Koç dünkü programında Diyarbakır, Batman, Bitlis, Tatvan ve Kozluk'ta çeşitli açılışlara katılmış ve Kozluk ilçesinde yaptığı konuşmaları basına bu şekilde yansımıştı. Kendisinin herhangi bir söz vermediğini ve Türkiye'nin bir çok ilinde kültür merkezi yokken bir ilçeye söz vermesinin yalan olacağını söyledi. Dünkü konuşmasının çarpıtıldığı belirten Koç, "Ben 16 yıl önce Siirt valisi iken temelini attığım kültür merkezinin açılışının bakan olduktan sonra 2005 yılında gene bana nasip olduğunu söyledim. Herhangi bir şekilde söz vermiş olmam mümkün değildir." şeklinde konuştu.
Tören sırasında yaptığı konuşmasında ilçedeki bir çok eksiklikten ve yeteri kadar ödenek ayrılmamasından şikayet eden İlçe Kaymakamı Demiröz'e de konuşmasında yer veren Kültür ve Turizm Bakanı Koç politikanın isteme sanatı olmadığına değindi. Politikayı, eldeki imkanlar ile ülke için en iyisini yapma sanatı olarak açıklayarak, "İl Başkanları ve valiler isteyecek, bizler de en iyisini yapmaya çalışacağız. Biz başkaları gibi kaşıkla verdiğimizi sapı ile çıkarmaya çalışmıyoruz. Aksine kaşık kaşık vermeye devam ediyoruz. Ben, bakan, milletvekili, vali, kaymakam ve belediye başkanı veya kim olursa olsun herkesin ülkenin bu içinde bulunduğu durumdan kurtulması için günde 18 saat çalışması gerektiğine inanıyorum. Günde 18 saat çalışmayan aldığı parayı hak etmemiş olur. İstediğiniz her zaman yanınızda olmaya hazırım." ifadelerini kullandı.
Aydın/Cihan