Apple, Hindistan'daki antitröst soruşturmasında istenilen verileri sunmayınca nihai duruşma tarihi belli oldu
Apple, Hindistan’daki antitröst soruşturmasında talep edilen mali verileri sunmayınca süreç hızlandı. Hindistan Rekabet Komisyonu, nihai duruşma tarihini 21 Mayıs olarak belirlerken, şirkete milyarlarca dolarlık ceza ihtimali de gündemde.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Hindistan’daki rekabet soruşturmasında denetleyici kurumun taleplerini yerine getirmemesi nedeniyle kritik bir aşamaya geldi.
NİHAİ DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU
Hindistan Rekabet Komisyonu (CCI), şirketin uzun süredir mali tablolarını ve savunmasını sunmadığını belirterek süreci hızlandırdı ve 21 Mayıs’ta yapılacak nihai duruşma tarihini açıkladı.
Soruşturma, Apple’ın uygulama mağazasındaki hakim konumunu kötüye kullandığı iddialarına dayanıyor.

Hindistan Rekabet Komisyonu, 8 Nisan tarihli kararında, şirketin Ekim 2024'ten bu yana mali verilerini ve soruşturmaya ilişkin görüşlerini sunmadığını belirtti.
Bunun yerine, teknoloji şirketinin Hindistan'ın tüm rekabet karşıtı ceza yasasına itiraz ettiği, Delhi Yüksek Mahkemesi'nde görülen ayrı bir davayı örnek gösterdi.

38 MİLYAR DOLAR CEZA KESİLEBİLİR
Olayda herhangi bir yanlışlık yapmadığını savunan Apple, denetleyici kurumun cezaları hesaplarken küresel cirosunu kullanması durumunda 38 milyar dolara kadar para cezasına çarptırılabileceğinden endişe duyduğunu belirtti.
Rekabet Komisyonu'nun kamuoyuna açıklanmayan ancak Reuters’ta yer alan kararında, teknoloji devine soruşturma raporuna ilişkin itiraz veya önerilerini sunması için "yeterli fırsat tanındığı" ve ayrıca "gerekli mali bilgileri sunmadığı" belirtildi.
patronlardunyasi.com















