Andıç olayı doğrulandı
Askeri Savcılık, "Andıç Raporu"nun TSK'dan çalındığını ve ABD'de bir kişiye gönderildiğini bildirdi.

Nokta dergisinde yayınlandığı gün "Andıç" soruşturmasına başlayan Genelkurmay konuyla ilgili ilginç bilgilere ulaştı. Askeri Başsavcı Jandarma Kıdemli Albay Saim Öztürk, sahte olduğu iddia edilen Andıç için “taslak ancak çalıntı” dedi.
Suçun askeri mahalde, asker kişiler tarafından ve askeri hizmet ve görevleri ile ilgili bir suç işlendiği göz önüne tutularak ve suçun Askeri Yargının görev alanı içinde değerlendirilmesi üzerine iki Yardımcı Askeri Savcı soruşturmayı yürütmekle görevlendirildi.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada “taslak Andıç çalışmasına ait metnin 12 Ekim 2006 tarhinde çalındığı bilgilerin yurt dışı bağlantılarla ilişkili olarak ülkenin siyasi ortamı nazara alınmak suretiyle 8 Mart 2007 tarihine kadar bekletildiği ve o tarihte kamuoyuna sunulduğu” ifadesi yer aldı.
ANDIÇ"TA ABD BAĞLANTISI
Alınan bilgilere göre daha ön taslak aşamasındayken Genelkurmay Karargah'ından çıkarılan andıç, internet yoluyla önce ABD'ye gönderildi sonra da Nokta dergisinde yayınlandı.
ADRES "UTAH" OLABİLİR Mİ
Belge daha önce emekli Oramiral Özden Örnek'in günlüğünü yayınladığını iddia eden ABD'nin Utah"a gönderilmiş olabilir.
SUÇUN İŞLENİŞ ŞEKLİ BELLİ OLDU
Soruşturma kapsamında suçun işlendiği yer, tarih, işleniş şekli net bir şekilde tespit edildi. Ancak soruşturmanın gizliliği açısından bütün detaylar gizli tutuluyor.
"AKREDİTASYON ANDIÇ"I NEYDİ
Herşey Genelkurmay İkinci Başkanlığı tarafından hazırlanırken basına sızan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili haberleri izleyen medya kuruluşları hakkında ayrıntılı değerlendirmeler yapan 'ANDIÇ' başlıklı belgenin basına sızmasıyla başladı. Genelkurmay, 'Akredite Basın ve Yayın Organları Yeniden Değerlendirmesi'ni amaç edinen taslak belgede, medya kuruluşları ile gazeteciler 'TSK yanlısı' ve 'TSK karşıtı' haberleriyle değerlendiriliyordu.
DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 28 Şubat süreciyle birlikte başlatılan ve 10 yıldır düzenli olarak sürdürülen medya kuruluşlarına ilişkin 'güvenilirlik' (akreditasyon) değerlendirmesinin sonuncusunu Nokta dergisinden Ahmet Şık ele geçirmişti. Dokuz adet, toplam 52 sayfa olan 'hizmete özel' yazılar arasında daha önce akredite olmuş gazete ve televizyonların TSK ile ilgili yaptığı haberlere 'artı' ve 'eksi' notlar verilerek düzenlenmiş bir değerlendirme cetveli de yer alıyordu.