Dolar
38,6614
0,01%
Euro
43,7684
0,13%
Sterlin
51,5478
0,18%
Bitcoin
3.822.667
2,25%
BİST-100
9.074,62
-0,66%
Gram Altın
4.203,026
0,52%
Gümüş
32,82
1,10%
Faiz
50,57
0,00%

Amerikalıları korkutan reklam/Video

Elektronik ışıklı panolardan fırlayan çizgi karakter ABD"yi terör alarmına geçirdi.

01.02.2007 23:49
Haberi paylaşın
Amerikalıları korkutan reklam/Video
16px
32px

CNN"nin üst yayın kuruluşunun yeni reklam kampanyası için hazırlayıp Boston şehrinin çeşitli yerlerine yerleştirdiği elektronik ışıklı panolardan fırlayan çizgi karakter ABD"yi terör alarmına geçirdi.

İki köprü trafiğe kapatıldı, bomba imha ekipleri şehre akın etti, trafik alt üst oldu.
      Turner Broadcasting adlı şirketin yetişkinler için hazırladığı gece şovu olan "Aqua Teen Hunger Force."un tanıtım çalışmaları çerçevesinde ışıklı billboardlar'da görünen ve geçenleri orta parmağıyla selamlayan çizgi karakteri görenler aynı "şaka aletler'inden Boston'ın 9 ayrı bölgesinde olduğunu fark edince yetkililere terör uyarısı yaptı. Köprü altlarına ve kavşaklara yerleştirilen yanıp sönen tabelalar Boston'ı birbirine kattı.

      Reklam kampanyalarının şehirde panik yarattığını haber alan yayın kuruluşu yetkilileri vakit kaybetmeden bir basın duyurusu yayınlayarak halktan özür diledi. Yazılı açıklamada Turner Broadcasting şirketinin yönetim kurulu başkanı Phil Kent'in şu sözlerine yer verildi: "Reklam kampanyamız yüzünden şehir içinde böyle bir panik yaşandığı için bütün Boston halkından özür diliyoruz. Kampanya dahilinde yaptığımız billboard çalışmalarının yanlış anlaşıldığını fark eder etmez bu işlerle ilgilenen şirketimizden billboardları koydukları yerlerden kaldırmalarını istedik'.

      Olayı "Utanç verici' olarak nitelendiren Boston valisi Thomas Menino ve diğer yetkililer şehirde bomba paniğine yol açan billboard aletlerinin sahibi kuruluşun özrünün yetersiz olduğunu belirtti.

 

İŞTE O REKLAM


editörün seçtikleri
benzer haberler
Kızıl casustan Kremlin önünde erotik pozlar
Kızıl casustan Kremlin önünde erotik pozlar