Dolar
45,9595
0,04%
Euro
53,351
-0,13%
Sterlin
61,7774
-0,18%
Bitcoin
3.078.112
-0,94%
BİST-100
14.139,71
-0,43%
Gram Altın
6.590,036
-0,59%
Gümüş
74,23
-1,21%
Faiz
43,45
0,12%

Alarko Holding, Anel Group ve Sabancı Holding'e ait KORDSA 5 milyar liralık gayrimenkul sattı

Türkiye'nin önde gelen 3 büyük grubu, bugün önemli gayrimenkul satışlarına imza attı. Alarko Holding 1,7 milyar liralık satışa imza atarken, Anel Group bünyesindeki Anel Elektrik, Anel Yapı İş Merkezi binasını alacaklı bankalara 55 milyon dolara, bugünkü kurla 2,5 milyar liranın üzerinde bedelle sattı. Sabancı Holding bünyesindeki KORDSA ise İzmit'teki iki taşınmazını 800 milyon liraya devretti. 3 grubun gayrimenkul satışı 5 milyar liranın üzerine çıktı. 

19.06.2026 19:17Güncelleme: 19.06.2026 19:19
Alarko Holding, Anel Group ve Sabancı Holding'e ait KORDSA 5 milyar liralık gayrimenkul sattı
16px
32px

Türkiye'nin köklü ve yatırım grupları arasında yer alan Alarko Holding, 1,5 yıl önce İstanbul'un Tuzla ilesi Orhanlı bölgesinde 95 bin 351 metrekarelik bir arazi satışı gerçekleştirmişti. 1 milyar 856 milyonluk bu satış peşin olarak gerçekleştirilmişti. 

1 MİLYAR 737 MİLYONLUK ARAZİNİN SATIŞI VADELİ YAPILDI

Alarko Holding bugün Tuzla'da bir satış daha gerçekleştirdi. Satış işlemi holdinge bağlı Alarko Enerji Anonim Şirketi ile Sınırlı Sorumlu Angim Tuzla Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi arasında yapıldı. 

Holdingden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Kanlımandıra Mevkisi'ndeki 23 bin 570 metrekarelik taşınmaz, KDV hariç 1 milyar 737 milyon 348 bin 750 liraya devredildi. Açıklamada satışın vadeli olarak yapıldığı belirtildi. 

ANEL ELEKTRİK'TEN ALACAKLI BANKALARA TAŞINMAZ SATIŞI

Elektrik, iklimlendirme, sıhhi tesisat ve zayıf akım gibi mühendislik ve sistem kurulumu projelerine imza atan Anel Group da taşınmaz satışıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı. 

Açıklamada, grubun amiral gemisi Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'nin, 2025 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında, şirketin bağlı ortaklığı Anel Yapı A.Ş.'nin mülkiyetindeki Anel Yapı İş Merkezi binasıyla ilgili aldığı kadar hatırlatıldı. 

Binanın ön anlaşma yapılan alacaklı bankalar Akbank ve DenizBank'a 55 milyon dolara satışı onaylandı. Söz konusu işlem, bugün tamamlandı. 

Anel Elektrik'in KAP açıklamasında şöyle denildi:

"Bahse konu işlem bugün tamamlanmış olup, belirtilen USD karşılığı bedelin güncel kurdan TL çevrimi ile 1.536.847.069,03 TL bedel ile Akbank T.A.Ş. ve 1.012.886.930,97 TL bedel ile DenizBank A.Ş.'ye olmak üzere toplam 2.549.734.000 TL karşılığında taşınmazın tapu devri gerçekleşmiştir."

KORDSA'DAN 800 MİLYON LİRALIK SATIŞ

Lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme pazarlarında faaliyet gösteren sanayi şirketi KORDSA da bugün bir taşınmaz satışına imza attı. 

Sabancı Holding bünyesindeki şirketin mülkiyetinde bulunan ve üretim sahalarının dışında yer alan 122 bin 400 metrekarelik iki taşınmazın 800 milyon lira bedelle satılmasına karar verildi. 

KORDSA'nın bilanço yapısının sağlıklı bir duruma kavuşturulabilmesi için satışın gerçekleştirildiği ve taşınmazların devrinin yapıldığı kaydedildi. 

patronlardunyasi.com

 

benzer haberler
Trump'ın Dubai'deki ortağı Hussain Sajwani'nin lüks konutlara imza atan şirketi DAMAC'tan ucuz ev projesi
Trump'ın Dubai'deki ortağı Hussain Sajwani'nin lüks konutlara imza atan şirketi DAMAC'tan ucuz ev projesi