Dolar
44,3588
0,04%
Euro
51,4678
-0,04%
Sterlin
59,4546
0,12%
Bitcoin
3.174.490
2,07%
BİST-100
13.021,58
0,71%
Gram Altın
6.502,541
1,92%
Gümüş
73,01
2,53%
Faiz
42,73
-1,91%

ABD-İsrail saldırılarında Abbas Kiyarüstemi’nin Tahran’daki evi hasar gördü

ABD-İsrail saldırılarında, Abbas Kiyarüstemi’nin Tahran’daki evi de zarar gördü. Ünlü yönetmenin oğlu Ahmed Kiyarüstemi durumu kamuoyuna duyurdu.

25.03.2026 11:54Güncelleme: 25.03.2026 11:57
ABD-İsrail saldırılarında Abbas Kiyarüstemi’nin Tahran’daki evi hasar gördü
16px
32px

İran-İsrail-ABD savaşı tüm şiddetiyle sürerken, yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, Kiyarüstemi'nin oğlu Ahmed Kiyarüstemi, önceki gece ABD-İsrail'in Tahran'ın kuzeyindeki Çizer bölgesine düzenlediği saldırıda babasının evinin zarar gördüğünü duyurdu.

İRAN'DAN SALDIRIYA SERT TEPKİ: 'KEYFİ SALDIRILAR SADECE BİR DEVLETE KARŞI DEĞİL'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"1997 Cannes Film Festivali'nde başyapıtı Kirazın Tadı ile Altın Palmiye ödülünü kazanan ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi'yi hatırlıyor musunuz? Amerikan-İsrail saldırganlarının bombalarından evi bile kurtulamadı. Kiyarüstemi'nin evi, ABD'ye yönelik iddia edilen 'yaklaşan tehdidin' bir parçası mıydı?! Gerçek şu ki, bu Amerikan-İsrail keyfi savaşı sadece bir devlete karşı değil, köklü bir kültüre, medeniyete ve kimliğe karşıdır. Ancak İran, bu köklerden güç alarak düşmanlarını dize getirecektir.

ABBAS KİYARÜSTEMİ KİMDİR?

Abbas Kiyarüstemi, İran sinemasında 1960'ların sonlarında başlayan ve emperyalizm karşıtı, toplumsal her konuya fazlasıyla duyarlı ve Fars edebiyatından da beslenen filmlerin çekildiği dönem olarak bilinen İran Yeni Dalgası akımının yönetmenleri arasındaydı.

Kiyarüstemi, İran'ın kuzeyinde Köker adında bir köyde yaşananları anlattığından "Köker Üçlemesi" adıyla tanınan "Arkadaşımın Evi Nerede", "Ve Yaşam Sürüyor" ile "Zeytin Ağaçları Altında" adlı yapımlarıyla dikkatleri çekti.

Ünlü yönetmen 1997 yılında "Kirazın Tadı" adlı filmiyle Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye’yi kazanırken, 1999'da ise "Rüzgar Bizi Sürükleyecek" filmiyle Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Büyük Jüri Ödülü'ne layık görüldü.

İranlı yönetmen, 1979’daki İslam Devrimi’nin ardından Batı ülkelerine giden pek çok yapımcı ve yönetmenin aksine ülkesini terk etmeyerek İran’da kalmayı tercih etmişti. Abbas Kiyarüstemi, kanser tedavisi için gittiği Fransa'nın başkenti Paris'te 2016'da 76 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

patronlardunyasi.com