Dolar
38,7415
0,06%
Euro
43,6225
0,36%
Sterlin
51,3748
0,13%
Bitcoin
3.974.372
0,93%
BİST-100
9.279,21
2,25%
Gram Altın
4.143,617
0,68%
Gümüş
32,55
0,25%
Faiz
51,07
0,00%

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Ukrayna, Rus kontrolündeki topraklarından taviz vermek zorunda kalacak

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, barışa ulaşmak için Ukrayna'nın, Rusya'nın 2014'ten bu yana kontrol ettiği topraklardan taviz vermek zorunda kalacağını belirtti.

11.03.2025 02:38Güncelleme: 11.03.2025 02:41
Haberi paylaşın
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Ukrayna, Rus kontrolündeki topraklarından taviz vermek zorunda kalacak
16px
32px

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Ukraynalı yetkililerle görüşmek üzere Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gittiği uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

RUBIO, UKRAYNA'NIN TAVİZ VERMEK ZORUNDA KALACAĞINI SÖYLEDİ

Hem Rusya'nın hem Ukrayna'nın sorunun askeri bir çözümü olmadığını anlaması gerektiğini dile getiren Rubio, "Ruslar Ukrayna'nın tamamını ele geçiremez ve Ukrayna'nın makul bir süre içinde Rusları 2014'te bulundukları yere geri dönmeye zorlamasının çok zor olacağı açık" dedi.

Rubio, Ukrayna'nın savaşı sona erdirecek herhangi bir anlaşmanın parçası olarak Rusya'nın 2014'ten bu yana kontrol ettiği topraklar konusunda taviz vermek zorunda kalacağını vurguladı.

Moskova ile gelecekte yapılacak görüşmelerde Rusya'nın neleri kabul etmeye istekli olduğunun belirlenmesinin zorunlu olacağını ifade eden Rubio, "Gerçekten ne kadar uzakta olduklarını bilmiyoruz" ifadesini kullandı.

ABD'NİN UKRAYNA'YA YÖNELİK ASKERİ YARDIM TUTUMU

Rubio, Ukraynalı yetkililerle yapacağı görüşmelerde "büyük olasılıkla askeri yardımın yeniden başlatılması" konusunu ele alacaklarını söyleyerek, Ukrayna'nın "barışa ciddi bir şekilde bağlı olduğuna inanması" halinde ABD'nin bu konudaki tutumunun değişebileceğini kaydetti.

Bakan Rubio, "Sizi temin ederim ki Ruslara askeri yardımda bulunmayacağız" diye konuştu. 

RUBIO VE ZELENSKİY, SUUDİ ARABİSTAN'DA

Rubio, gün içinde ülkenin batısındaki Cidde kentine ulaşmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Suudi Arabistan'a gitmişti. Yerel basında, Zelenskiy'nin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile bir araya gelmesinin planlandığı kaydedilmişti.