AB liderleri İngiltere'de bir araya geliyor

AB liderleri İngiltere'de bir araya geliyor

Avrupa Birliği (AB) liderleri İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak gayri resmi toplantı için Hampton Court Sarayı'na gelmeye başladı.

AB liderleri İngiltere'de bir araya geliyor
16px
24px
27.10.2005 12:14
ABONE OLgoogle

Liderler, küreselleşme ve AB'nin geleceğini görüşmek için toplanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da zirveye katılacak. AB dönem başkanı İngiltere'nin Başbakanı Tony Blair'in istemi ve planlaması çerçevesinde gerçekleşen zirvede daha çok birliğin reform ihtiyacı ve küreselleşmeye ilişkin görüşmeler yapılacak.

Zirve gayri resmide olsa AB için öneme sahip bütçe konusunda da yaşanan tıkanıklar konusunda görüş alış verişi yapılması bekleniyor. Haziran ayında yapılan bütçe görüşmeleri İngiltere ve Fransa'nın pozisyonlarında geri adım atmaması nedeniyle bir sonuca ulaşılamamıştı. Londra hükümeti, Birlik bütçesinde aldığı geri ödemeden vazgeçmek istemezken Paris hükümeti de tarım sübvansiyonundan vazgeçmek istemiyor.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 3 Ekim'de müzakerelere başlaması sonrası Birlik liderleri ilk defa biraraya geliyor. Başbakan Erdoğan, İngiliz meslektaşı ile bir araya gelecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde