Dolar
44,0942
0,18%
Euro
51,3188
0,14%
Sterlin
59,1805
0,34%
Bitcoin
2.973.178
-5,22%
BİST-100
12.792,81
-2,19%
Gram Altın
7.329,717
1,98%
Gümüş
84,51
2,78%
Faiz
38,46
0,00%

3 milyar başlık parasına ‘kız’ diye erkek verdiler

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Andaç Köyü’nde oturan dul ve 10 çocuk babası 56 yaşındaki Hüsnü Ediş, evlilik vaadiyle fena dolandırıldı. Ediş’e, 3 milyar lira başlık parası karşılığında ‘kız’ diye verilen gelin, gerdek gecesi ‘erkek çıktı.

07.08.2005 21:00
Haberi paylaşın
3 milyar başlık parasına ‘kız’ diye erkek verdiler
16px
32px

Uludere’nin Andaç köyünde çiftçilik yapan ve eşi Piroze’yi 7 ay önce kaybeden Hüsnü Ediş, bir iş için gittiği Van’da ‘Cemal’ adlı kişiyle tanıştı. Ediş, dul olduğunu ve uygun bir kadın bulması halinde evleneceğini anlattı. Cemal, ‘Adana’da yetim bir yeğenim var. Eğer beğenirsen, 3 milyar lira başlık parası alır ve kızı hemen sana veririm’ diye konuştu. Teklifi kabul eden Hüsnü Ediş, kısa bir süre sonra yanına getirilen ve adının ‘Kumru Ayçiçek’ olduğu belirtilen uzun saçlı ve Doğu giyimli genç kızı beğendi. Cemal’e 3 milyar lira başlığı veren Ediş, ‘sözde genç kızı’ alarak köyüne döndü. Yeni eşini önce çocuklarıyla, daha sonra akrabalarıyla tanıştıran Ediş, kıyılan dini nikahın ardından 3 gün önce yapılan düğünle evlendi. Ancak Ediş, gerdek gecesi karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu. Çünkü ‘kız’ diye aldığı kişi, saçları uzun bir erkekti. Göğüslerine taktığı sütyeni pamukla destekleyen ‘Erkek gelin’, fazla yorum yapmadan, ‘Seni oyuna getirdiler’ demekle yetindi. Dünyası kararan Hüsnü Ediş, ‘Erkek gelin’i gerdek gecesinin sabahı Adana’ya geri gönderdi.  

Hürriyet 

editörün seçtikleri
Ertuğrul Özkök, fantastik kurgu yazarı Sarah Maas'ın mitolojik karakterlerini ve streaming kanallarına yansımalarını yazdı
Ertuğrul Özkök, fantastik kurgu yazarı Sarah Maas'ın mitolojik karakterlerini ve streaming kanallarına yansımalarını yazdı#ahali
benzer haberler
Alphabet CEO’su Sundar Pichai dünyanın en yüksek maaşlı CEO’ları arasına girdi
Alphabet CEO’su Sundar Pichai dünyanın en yüksek maaşlı CEO’ları arasına girdi