Dolar
44,0942
0,18%
Euro
51,3188
0,14%
Sterlin
59,1805
0,34%
Bitcoin
3.014.200
-3,93%
BİST-100
12.792,81
-2,19%
Gram Altın
7.329,717
1,98%
Gümüş
84,51
2,78%
Faiz
38,46
0,00%

TÜSİAD’ın eski tepe yöneticileri Orhan Turan ve Ömer Aras'a sansür yasasından hapis cezası

TÜSİAD’ın eski tepe yöneticileri Orhan Turan ve Ömer Aras, genel kurulda yaptıkları açıklamalar nedeniyle yargılandıkları davada 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

06.03.2026 09:38Güncelleme: 06.03.2026 10:04
Haberi paylaşın
TÜSİAD’ın eski tepe yöneticileri Orhan Turan ve Ömer Aras'a sansür yasasından hapis cezası
16px
32px

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) eski Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ile eski Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras, dernek genel kurulunda yaptıkları eleştirel konuşmalar nedeniyle yargılandıkları davanın dördüncü duruşmasında hakim karşısına çıktı.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, iş dünyasının bu iki önemli ismine yönelik suçlamalar "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" oldu.

MAHKEMEDEN 'HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI' KARARI

Mahkeme heyeti, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamasına ilişkin yasal unsurların oluşmadığına hükmederek Turan ve Aras’ın bu suçtan beraatına karar verdi. Ancak, kamuoyunda "sansür yasası" olarak bilinen düzenleme kapsamında; "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması ile 1 yıl 3 ay 18 gün hapis cezası verildi.

CEZA ERTELENDİ

Mahkeme, verilen hapis cezası için Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) kararı vererek cezayı erteledi.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Bugün önce Bebek Otel'in sahibi Muzaffer Yıldırım'ın şirketlerine ardından da Galatasaray'ın eski yöneticisi Erden Timur'un şirketlerine kayyum atandı
Bugün önce Bebek Otel'in sahibi Muzaffer Yıldırım'ın şirketlerine ardından da Galatasaray'ın eski yöneticisi Erden Timur'un şirketlerine kayyum atandı