Dolar
50,0017
0,05%
Euro
56,0108
0,08%
Sterlin
67,1336
0,09%
Bitcoin
3.812.666
-0,46%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.299,972
-0,63%
Gümüş
49,3
-2,42%
Faiz
39,55
0,00%

Fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve İbrahim Ömer Gönül ifade verecek

Fon soruşturması kapsamında eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ile eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül şüpheli sıfatıyla yarın ifade verecek. 

04.11.2026 14:57 • Güncelleme: 04.11.2026 15:05
Fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve İbrahim Ömer Gönül ifade verecek
16px
32px

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “Fon Soruşturması” kapsamında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti 
eski Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül yeniden ifadeye çağrıldı.

Üç ismin, yarın saat 11:00’de şüpheli sıfatıyla savcılıkta ifade vermesi bekleniyor.

DAHA ÖNCE İFADE VERMİŞLERDİ

Sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, 7 Ekim'de şüpheli sıfatıyla ifade vermişti.

Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül de 30 Eylül'de aynı soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermişti.

Soruşturmanın Kaya çiftiyle ilgili ayağında, Borsa İstanbul'da işlem gören Özata Denizcilik hisselerindeki alım satım işlemleri bulunuyor.

İfade tutanaklarına yansıyan bilgilere göre İlyas Kaya, Nisan 2026'da yaklaşık 150 bin lot, Fatma Betül Sayan Kaya ise yaklaşık 250 bin lot Özata Denizcilik hissesi aldığını belirtmişti.

Hisselerin bir bölümünün ağustosta, kalanının ise eylülde satıldığını anlatan çift, işlemlerinde herhangi bir yönlendirme veya özel bilgi almadıklarını savunmuştu.

Kaya çifti ayrıca satıştan elde ettikleri kazancı TMSF tarafından bildirilen hesaba gönderdiklerini beyan etmişti. Kaya çiftinin mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin yazı da 29 Eylül'de ilgili kurumlara gönderilmişti.

Soruşturmanın bir diğer ayağını ise eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün görev dönemindeki denetim ve gözetim süreçleri oluşturuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gönül hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan soruşturma yürütülebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığına başvurmuştu. Bakanlık Teftiş Kurulunun ön incelemesinin ardından 15 Ekim'de Gönül hakkında soruşturma izni verilmişti.

Gönül, 18 Nisan 2022'de başladığı SPK Başkanlığı görevinden dört yıllık görev süresinin dolmasının ardından Nisan 2026'da ayrılmıştı. Mayıs 2026'da Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanlığına atanmıştı.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Fon soruşturmasında dikkat çeken gelişme: Eski Bakan, eşi ve eski SPK Başkanı neden ikinci kez ifadeye çağrıldı?
Fon soruşturmasında dikkat çeken gelişme: Eski Bakan, eşi ve eski SPK Başkanı neden ikinci kez ifadeye çağrıldı?