Dolar
44,3332
0,07%
Euro
50,9601
-0,59%
Sterlin
58,8418
-0,50%
Bitcoin
3.038.785
0,35%
BİST-100
12.639,82
-3,13%
Gram Altın
6.085,219
-4,93%
Gümüş
64,08
-5,67%
Faiz
44,7
12,03%

Özelleştirme İdaresi 6 ilde 20 taşınmazı satışa çıkarıyor, Bodrum ve Didim’de dikkat çeken araziler

Satış listesinde yer alan Muğla’daki taşınmazların tamamı Bodrum’un Karakaya Mahallesi sınırlarında bulunuyor. Bu arazilerin büyüklükleri yaklaşık 1.578 metrekare ile 22 bin metrekare arasında değişirken, geçici teminat bedelleri 1,5 milyon TL’den başlayıp 26 milyon TL’ye kadar çıkıyor.

23.03.2026 09:04Güncelleme: 23.03.2026 09:07
Özelleştirme İdaresi 6 ilde 20 taşınmazı satışa çıkarıyor, Bodrum ve Didim’de dikkat çeken araziler
16px
32px

Kenan GÜRBÜZ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), aralarında Muğla’nın Bodrum ilçesi ile Aydın’ın Didim ilçesinin de bulunduğu 6 ilde toplam 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. Konuya ilişkin duyuru Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre satışa çıkarılan taşınmazlar; Konya’nın Ereğli ilçesi, Muğla’nın Bodrum ilçesi, Aydın’ın Didim ilçesi, Mersin’in Silifke ilçesi, İstanbul’un Sarıyer ilçesi ve Çanakkale merkez ilçesinde yer alıyor.

MUĞLA’DAKİ ARAZİLER BODRUM KARAKAYA’DA

Satış listesinde yer alan Muğla’daki taşınmazların tamamı Bodrum’un Karakaya Mahallesi sınırlarında bulunuyor. 163 ada üzerinde yer alan 55, 61, 64, 66 ve 68 parseller ile birlikte 451, 453 ve 455 adalarda bulunan parseller dikkat çekiyor. Bu arazilerin büyüklükleri yaklaşık 1.578 metrekare ile 22 bin metrekare arasında değişirken, geçici teminat bedelleri 1,5 milyon TL’den başlayıp 26 milyon TL’ye kadar çıkıyor.

Bodrum’daki bu parsellerin özellikle turizm ve yatırım açısından değerli bölgelerde yer alması, ihaleye yoğun ilgi beklenmesine neden oluyor.

AYDIN DİDİM’DE CUMHURİYET MAHALLESİ ÖNE ÇIKIYOR

Aydın’daki taşınmazlar ise Didim ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunuyor. 5102 ada 1 parsel ve 5103 ada 1 parsel numaralı arazilerin yüzölçümleri sırasıyla 5.038 metrekare ve 3.236 metrekare olarak açıklandı.

DİĞER İLLERDEKİ KONUM DETAYLARI

Konya’da satışa çıkarılan taşınmazlar Ereğli ilçesi Hacımemiş Mahallesi’nde yer alırken, Mersin’deki araziler Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde bulunuyor. İstanbul’daki taşınmazlar Sarıyer ilçesi Gümüşdere Mahallesi’nde, Çanakkale’deki taşınmaz ise merkez ilçeye bağlı Karacaören mevkiinde yer alıyor.

SON TEKLİF TARİHLERİ AÇIKLANDI

İhaleler için son teklif tarihleri de belirlendi. Konya ve Muğla’daki taşınmazlar için son teklif verme tarihi 28 Nisan 2026 olarak açıklanırken, Aydın, Mersin, İstanbul ve Çanakkale’deki taşınmazlar için bu tarih 29 Nisan 2026 olacak.

İhaleler, kapalı zarfla teklif alma ve pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek, ardından açık artırma aşamasıyla sonuçlandırılacak.

PEŞİN VEYA VADELİ ÖDEME İMKANI

İhale bedelleri Türk Lirası üzerinden belirlenecek. Satışlar peşin ya da vadeli olarak yapılabilecek. Vadeli ödemelerde bedelin en az yüzde 40’ı peşin alınacak, kalan tutar ise en fazla 48 ayda ödenebilecek. Vadeye bırakılan kısım için yıllık yüzde 30 oranında basit faiz uygulanacak.

EMLAK PİYASASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRME

Uzmanlara göre satışa çıkarılan taşınmazlar, özellikle Bodrum ve Didim gibi turizm odaklı bölgelerde arsa arzını artırması açısından dikkat çekiyor. Bodrum Karakaya’daki geniş metrekareli parsellerin, konut ve turizm yatırımları için önemli bir fırsat oluşturabileceği belirtiliyor.

Son yıllarda Bodrum’da arsa ve konut fiyatlarında yaşanan hızlı artış göz önüne alındığında, kamu eliyle satışa sunulan bu tür büyük ölçekli arazilerin piyasa fiyatlarını doğrudan etkilemese de yatırımcılar için referans oluşturabileceği ifade ediliyor.

Didim Cumhuriyet Mahallesi’ndeki daha küçük ölçekli parsellerin ise özellikle orta ölçekli yatırımcı ve müteahhitlerin ilgisini çekmesi bekleniyor. Bölgedeki yapılaşma potansiyeli ve turizm sezonuna bağlı talep artışı, bu arazilerin değerini önümüzdeki dönemde yukarı çekebilecek unsurlar arasında gösteriliyor.

Gayrimenkul sektör temsilcileri, ihalelerin sonuçlarının özellikle yaz sezonu öncesinde açıklanacak olmasının, Ege kıyılarındaki arsa piyasasında yeni bir hareketlilik yaratabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle Bodrum ve Didim’de oluşacak yeni yatırım dalgasının, çevre bölgelerdeki fiyatları da dolaylı olarak etkileyebileceği değerlendiriliyor.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Konut fiyatlarında artış yavaşladı, kira artışıyla amortisman süresi 14 yıla geriledi
Konut fiyatlarında artış yavaşladı, kira artışıyla amortisman süresi 14 yıla geriledi