Dolar
43,416
0,03%
Euro
51,9924
-0,40%
Sterlin
59,9441
-0,23%
Bitcoin
3.889.434
0,60%
BİST-100
13.474,51
2,80%
Gram Altın
7.390,802
2,28%
Gümüş
115,46
2,92%
Faiz
34,13
-0,50%

Bakan Bolat Macaristan’da Türk ve Macar iş insanlarıyla buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Macaristan'daki Yuvarlak Masa İş İnsanları Toplantısı'nda inşaat, müteahhitlik, tarım, enerji, havacılık, imalat sanayisi, savunma sanayisi ve bilgi iletişim teknolojisi sektörlerinde faaliyet gösteren Türk ve Macar iş insanları ile bir araya geldiklerini bildirdi.

28.01.2026 13:05Güncelleme: 28.01.2026 13:08
Bakan Bolat Macaristan’da Türk ve Macar iş insanlarıyla buluştu
16px
32px

Bolat, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Macaristan ziyareti kapsamında Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) katkılarıyla düzenlenen Yuvarlak Masa İş İnsanları Toplantısı'na katıldığını belirtti.

İŞ İNSANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılının kutladığını anımsatan Bolat, iş insanlarını Türkiye-Macaristan Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 2. Dönem Toplantısı sebebiyle Budapeşte'de bir araya getirdiklerini ifade etti.

Bolat, böylece iki ülke arasında yüz yıllardır süren ticaret, yatırım ve ekonomi ilişkilerinin taçlandırıldığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Mevkidaşım Szijjarto ile toplantıda özellikle inşaat, müteahhitlik, tarım, enerji, havacılık, imalat sanayi, savunma sanayi ve bilgi iletişim teknolojisi sektörlerinden müteşekkil seçkin Türk ve Macar iş insanları ile bir araya geldik. İş dünyalarımızın önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini ve planlarını etraflıca ele aldık. Toplantının Türk ve Macar şirketler için yeni fırsatlar ve iş bağlantıları oluşturmasını temenni ediyorum."

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Otokar'dan Romanya hamlesi; ortağını satın alıyor
Otokar'dan Romanya hamlesi; ortağını satın alıyor