Dolar
43,4124
0,01%
Euro
51,8573
-0,68%
Sterlin
59,8682
-0,37%
Bitcoin
3.883.820
0,46%
BİST-100
13.407,44
2,29%
Gram Altın
7.388,099
2,24%
Gümüş
114,37
1,94%
Faiz
34,13
-0,50%

Babası Nezih Barut'un ilaç bile içmez dediği Abdi İbrahim’in veliahtı İbrahim Barut'un uyuşturucu testi pozitif çıktı

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmasının ardından adli kontrolle serbest kalan, Türkiye’nin en büyük ilaç üreticilerinden Abdi İbrahim’in veliahtı İbrahim Barut’un testi pozitif çıktı. Babası Nezih Barut operasyonun hemen ardından PD’den Necla Dalan’a konuşmuş ve “İlaç bile içmez, sigarası bile yok” demişti. 

28.01.2026 14:59Güncelleme: 28.01.2026 15:05
Babası Nezih Barut'un ilaç bile içmez dediği Abdi İbrahim’in veliahtı İbrahim Barut'un uyuşturucu testi pozitif çıktı
16px
32px

Abdi İbrahim İlaçları’nın patronu Nezih Barut’un oğlu İbrahim Barut, 19 Ocak gecesi uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı. Operasyonlar bir süredir sanatçılar ve sporcular üzerinden devam ediyordu. 

BABASI PD’YE KONUŞTU

Patronlar Dünyası’ndan Necla Dalan operasyonun hemen ardından Nezih Barut’u aradı. Barut şaşkındı. Oğlunun geçtiğimiz yıl evinde düzenlediği doğum günü partisi nedeniyle gözaltına alındığını anlattı ve “Oğlumun uyuşturucuyla işi olmaz. Ne uyuşturucusu? İlaç bile içmez. Sigarası bile yok. Çok üzgünüz, böyle bir nedenle gündeme gelmesinden” dedi. 

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Polisteki ifadesinin ardından uyuşturucu testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen İbrahim Barut, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

DEDEDEN MİRAS KALAN İSİM

PD Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, bu gelişmelerin ardından kaleme aldığı yazıda, Abdi İbrahim’in hikayesini anlattı. İbrahim Barut hakkındaki iddialara masumiyet karinesini alarak atıf yapan Toygun Atilla, “Bir asır önce bir eczanede başlayan hikâye, Türkiye’nin en büyük ilaç sanayiine dönüştü; kurucu dede İbrahim Hayri Barut üretimle, emanetle ve disiplinle tarih yazdı. Aynı soyadı bugün ise başka bir bağlamda gündeme geldi. Dedesi bir şirkete can verirken, aynı ismi taşıyan torunu uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı. İsim aynı kaldı, hikâye değişti; farkı yaratan soyadı değil, taşınan değerler oldu” dedi. 

TESTİ POZİTİF ÇIKTI

İbrahim Barut’un test sonucu 9 gün sonra belli oldu. Adli Tıp Kurumu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği sonuca göre, test pozitif çıkmıştı.

patronlardunyasi.com

İLGİLİ HABER

Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, uyuşturucu operasyonu kapsamında oğlu İbrahim Barut'un gözaltına alınmasıyla ilgili ilk açıklamayı PD'ye yaptı