Washington'da İTO Yönetim Kurulu Üyelerine resepsiyon
ABD'nin başkenti Washington'da bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) yönetim kurulu üyelerine, ABD'deki Türk çatı kuruluşu Türki Amerikan Birliği (TAA) tarafından resepsiyon verildi.

ABD'deki ticaret odalarıyla birlikte ortak bir programa katılmak üzere başkentte bulunan İTO yönetim kurulu üyeleri İsrafil Kuralay ve Mehmet Develioğlu onuruna TAA tarafından verilen resepsiyona, ABD'deki Türk toplumu katıldı.
İTO Yönetim Kurulu üyelerinden İsrafil Kuralay, resepsiyonda yaptığı konuşmada, TAA Başkanı Faruk Taban'a organizasyon için teşekkür ederek, ABD'deki Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılar sağlayacaklarına inandığını söyledi.
ABD ticaret odalarıyla biraraya gelecekleri programda Türkiye'yi ve İTO olarak kendi çalışmalarını anlatma fırsatı bulacaklarını belirten Kuralay, Türkiye'nin son 10 yılda "herkesin gıptayla baktığı bir hızda, ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda geliştiğini" ifade etti. Kuralay, Avrupa, Afrika ve Asya'yı dolaştıklarında "Türkiye rüzgarını çok yakından hissettiklerini" dile getirdi.
Türkiye'nin bu gelişimi karşısında kendilerine yurt dışı seyahatlerinde "Türkler bunu nasıl başarıyor?" sorusunun sorulduğunu anlatan Kuralay, bu gelişimin devam etmesi için herkesin çok çalışmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti.
Kuralay, bir soru üzerine, dünyada ekonomik anlamda olumsuz tabloya karşın Türkiye'de sorun görmediğini ama en çok ihracatın AB'ye yapılması nedeniyle bu ülkelerdeki olası bir yeni krizden Türkiye'nin etkilenmemesinin mümkün olmadığını söyledi.
İTO'nun diğer bir yönetim kurulu üyesi Mehmet Develioğlu da İTO'nun dünyanın ilk 5 büyük odasından biri olduğunu söyledi. Yurt dışına çıktıklarında bu sorumlulukla Türkiye'nin dışişleri görevlileri gibi hareket ettiklerini belirten Develioğlu, ABD'deki Türk toplumundan da aynı beklentiye sahip olduklarını kaydetti. Develioğlu da 10 yıl önce ABD'ye geldiğinde Türkiye'nin yerini bile bilmeyen insanlarla karşılaştıklarını, bugün ise kendilerinin farklı şekilde karşılandığını ve iş adamlarının Türkiye ile ticaret yapmak istediğini söylediğini anlattı.
Konuşmaların ardından Kuralay ve Develioğlu, TAA Başkanı Faruk Taban'a çini işleme tabak hediye etti.