Dolar
40,1841
0,13%
Euro
47,108
0,16%
Sterlin
54,3129
-0,43%
Bitcoin
4.718.112
0,00%
BİST-100
10.358,46
0,26%
Gram Altın
4.335,133
1,08%
Gümüş
38,43
3,67%
Faiz
43,85
0,00%

Ukrayna, Avrupa'da Starlink mobil internetini ilk kullanan ülke olmaya hazırlanıyor

Ukraynalı operatör Kyivstar, 2026 ortasında Starlink destekli mobil uydu internet hizmetini başlatarak Avrupa’da bu teknolojiyi sunan ilk ülke olmayı hedefliyor.

10.07.2025 14:38Güncelleme: 10.07.2025 14:41
Haberi paylaşın
Ukrayna, Avrupa'da Starlink mobil internetini ilk kullanan ülke olmaya hazırlanıyor
16px
32px

Ukraynalı operatör Kyivstar, yıl sonuna kadar mesajlaşmayı, 2026 yılının ortasına kadar ise mobil uydu geniş bant hizmetini başlatmayı planlıyor. 

Kyivstar Genel Müdürü Oleksandr Komarov, Elon Musk'ın şirketinin savaştan zarar görmüş ülkede doğrudan hücresel hizmetleri başlatmasına olanak sağlamak amacıyla Space X'in ticari geniş bant takımyıldızıyla 2024 sonuna kadar varılan anlaşma kapsamında saha testlerinin başladığını söylledi.

UZAYDAN GELEN TELEFON SİNYALLERİ DOĞRUDAN TELEFONLARA İLETİLECEK

Bu teknoloji, hücresel cihazlar, cep telefonu kulesi gibi işlev gören modemlerle donatılmış uydulara bağlanarak, uzaydan gelen telefon sinyallerini doğrudan akıllı telefonlara iletiyor.

Komarov, Roma'da Reuters'a yaptığı açıklamada, "İlk aşama, OTT mesajlaşma. Yani WhatsApp, Signal ve diğer sistemler üzerinden mesajlaşma. Bu yılın sonunda devreye girecek. Ve muhtemelen 2026'nın başlarında ya da 2026'nın 2. çeyreğinde mobil uydu geniş bant veri ve ses teklifinde bulunabileceğiz." dedi.

ABD operatörü T-Mobile de Haziran ayında yaptığı açıklamada, Ekim ayının başında Starlink destekli uydu-hücre şebekesinde bir veri hizmeti sunacağını söylemişti.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında inceleme başlattı
Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında inceleme başlattı#Spotify
benzer haberler
Rekabet Kurumu'nun hakkında soruşturma başlattığı Spotify Türkiye'den çekilmeyi değerlendiriyor
Rekabet Kurumu'nun hakkında soruşturma başlattığı Spotify Türkiye'den çekilmeyi değerlendiriyor