Türkiye'nin ikinci en büyük güneş enerjisi santrali Erzin’de kısmi olarak devreye alındı
Limak Yenilenebilir Enerji’nin Hatay’ın Erzin ilçesinde inşası süren Erzin-1 GES güneş enerjisi santrali projesi, 60 MW kapasiteyle kısmi olarak devreye alındı. Tamamlandığında 140 MW toplam kurulu güce sahip olacak Erzin-1 GES, Türkiye’nin en büyük ikinci güneş enerjisi santrali olacak.

Limak Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilir enerji yatırımlarını artırıyor. Finansmanı, Ziraat Bankası kredisi ve DZ Bank aracılığıyla kullanılan Euler Hermes kredisi ile sağlanan Erzin-1 GES projesinde son aşamaya gelindi. 60 MW kapasite ile kısmi olarak devreye alınan santralin Ekim 2024’te tam kapasite ile devreye alınması planlanıyor. Yaklaşık 2 bin dönümlük arazi üzerinde kurulan ve tamamlandığında 140 MW toplam kurulu güce sahip olacak Erzin-1 GES, Türkiye’nin en büyük ikinci güneş enerjisi santrali olacak.
Proje kapsamında 2023 Ekim ayında GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzalayan Limak Yenilenebilir Enerji’nin Erzin-1 GES projesi yılda 270 milyon kWh üzerinde elektrik üretecek.
Öte yandan kullanılan PV modüllerdeki ‘bifacial’ teknolojisi sayesinde çift yönlü ışınımdan faydalanılarak enerji üretecek santral, 106 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.
İnşaat aşamasında bölgede 500 kişiye istihdam sağlayan Erzin-1 GES, 6 Şubat depremlerinin ardından devam eden normale dönüş sürecinde yarattığı istihdam ile de bölgeye fayda sağlıyor.
patronlardunyasi.com