Türkiye'den gönderiliyor, goril Zeytin'in zor vedası
Vatanı Nijerya’dan Tayland’a kaçırılırken İstanbul Havalimanı’nda 22 Aralık 2024’te bir kutuda beş aylıkken bulunan goril Zeytin büyüdü ve Türkiye'den ayrılıyor.

Halen İstanbul’daki Polonezköy Hayvanat Bahçesi’nde bakılan 14 aylık Zeytin bulunduğunda 9.4 kiloydu, şimdi 16 kilo. Boyu 62.5 santimetreydi, şimdi 80 santimetre.
İstanbul Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, anne şefkatiyle bakılan Zeytin’in artık bir genç olduğunu söyledi. Ulu, kaçakçılıktan kurtarılan hayvanların ülkesine geri gönderilmesi gerektiğinden tam iyileşmesi beklenen Zeytin’in de önümüzdeki günlerde Nijerya’ya gönderileceğini belirtti.
Nijerya’da karantinası bitince doğaya bırakılacak olan Zeytin için acı olan, İstanbul’daki hayatına çok alışmış olması. Öyle ki AFP’nin röportajı sırasında bahçede bakıcılarıyla kovalamaca oynuyordu.
patronlardunyasi.com