Dolar
44,5961
0,11%
Euro
51,5122
-0,04%
Sterlin
58,9807
-0,29%
Bitcoin
2.980.336
0,00%
BİST-100
12.936,35
-0,88%
Gram Altın
6.705,008
0,11%
Gümüş
72,98
-2,75%
Faiz
43,13
0,00%

Türkiye'de de yatırımları bulunan DP World’ün CEO'su Epstein skandalının ardından istifa etti

Dubai merkezli küresel liman devi DP World’de yönetim değişti. Yıllardır şirketin başkanlık ve CEO’luğunu yürüten Sultan Ahmed bin Sulayem’in yerine yeni isimler atanırken, şirketin Kocaeli’deki DP World Evyap Yarımca yatırımı da dikkat çekiyor. Değişim, bin Sulayem’in Jeffrey Epstein ile bağlantılarına ilişkin belgelerin ortaya çıkmasının ardından geldi.

13.02.2026 14:35Güncelleme: 13.02.2026 14:41
Türkiye'de de yatırımları bulunan DP World’ün CEO'su Epstein skandalının ardından istifa etti
16px
32px

Dubai Hükümeti’ne bağlı Dubai Media Office, küresel liman ve lojistik devi DP World’ün yeni yönetim kadrosunu açıkladı. Buna göre şirketin başkanlığına Essa Kazim atanırken, grup CEO’luğu görevine Yuvraj Narayan getirildi. Söz konusu görevler uzun yıllardır Sultan Ahmed bin Sulayem tarafından yürütülüyordu.

2007’den bu yana başkanlık, 2016’dan itibaren ise CEO’luk görevini üstlenen 71 yaşındaki bin Sulayem döneminde DP World, dünya konteyner ticaretinin yaklaşık yüzde 10’unu yöneten küresel bir dev haline geldi. Şirket, Dubai ekonomisinin temel taşlarından biri olarak görülürken, altı kıtada onlarca liman ve lojistik varlığı işletiyor.

TÜRKİYE'DE DE YATIRIMLARI VARDI

DP World’ün Türkiye’deki en önemli yatırımlarından biri, Kocaeli’de faaliyet gösteren DP World Evyap Yarımca Limanı. 

Marmara Bölgesi’nin stratejik noktalarından birinde yer alan liman, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir rol oynuyor. DP World, son yıllarda Türkiye’yi bölgesel bir lojistik merkez olarak konumlandırma hedefi doğrultusunda liman operasyonlarını ve entegre lojistik hizmetlerini genişletme yönünde adımlar atmıştı.

Şirketin Türkiye’deki varlığı, Orta Doğu ile Avrupa arasındaki ticaret koridorlarında kritik bir köprü olarak değerlendiriliyor.

EPSTEIN BAĞLANTILARI GÜNDEMDE

Ancak bin Sulayem’in görevden ayrılışı, kamuoyunda esas olarak ABD’de ortaya çıkan Jeffrey Epstein bağlantılarıyla tartışılıyor. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan e-postalara göre, bin Sulayem’in Epstein ile onlarca yıla yayılan profesyonel ve kişisel bir ilişki içinde olduğu belirtildi.

2007’den, Epstein’ın Ağustos 2019’da cezaevinde hayatını kaybetmesinden haftalar öncesine kadar uzanan yazışmaların önemli bir bölümünün, Epstein’ın 2008 yılında bir reşitten fuhuş talep etmekten mahkum edilmesinin ardından gerçekleştiği ifade edildi. Belgelerde, iki ismin iş, siyaset ve din konularında içerik paylaştığı; nüfuzlu isimlerle tanışmalarına aracılık edildiği ve özel ziyaretlerin planlandığı kaydedildi.

Sulayem, Philadelphia'daki Temple Üniversitesi'nden ekonomi alanında mezun olmuştu. 

Yazışmalarda, Epstein’ın bin Sulayem’i eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bir danışmanı ve eski Avrupa Komisyonu yetkilisi Peter Mandelson gibi isimlerle tanıştırdığı da yer aldı. Belgelerde ayrıca bin Sulayem’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü ve dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron ile toplantı planladığını Epstein’a aktardığı ifadeler bulundu.

Uluslararası yatırımcılar frene bastı

EPSTEIN BELGELERİNDE YER ALMASININ ARDINDAN BAZI YATIRIMLAR ASKIYA ALINMIŞTI

Middle East Eye’ın haberine göre, Epstein bağlantılarının gündeme gelmesinin ardından bazı uluslararası finans kuruluşları DP World ile yeni yatırımları askıya aldı.

Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı emeklilik fonu La Caisse, DP World Canada’daki yüzde 45’lik payıyla şirketin en büyük finansal ortaklarından biri konumunda bulunuyor. Fon yönetimi, şirketin “gerekli adımları” atmasına kadar yeni yatırımları durdurduğunu açıkladı.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo
benzer haberler
6 sigorta şirketinin katılımıyla Hürmüz Boğazı'ndan geçişlere reasürans garantisi 40 milyar dolara çıkarıldı
6 sigorta şirketinin katılımıyla Hürmüz Boğazı'ndan geçişlere reasürans garantisi 40 milyar dolara çıkarıldı