Türkiye:2- Danimarka:2
TÜRKİYE, KENDİ EVİNDE DANİMARKA İLE 2-2 BERABERE KALDI, ÜMİTLER AZALDI

Karşılaşmaya kontrollü başlayan milli takım, daha çok savunmadan oyun kurarak rakibinin üzerine giderken, Danimarka ise ileride pres yaparak millilerin rahat oyun kurmasını engellemeye çalıştı. İlk dakikalar geçtikten sonra oyuna hakim olan milli takım, kanatları iyi kullanmaya başladı. Devrenin ilerleyen dakikalarında oyuna hakim olan milliler Hakan Şükür ve Fatih Tekke ile mutlak pozisyonları harcadılar.
Savunmada Alpay ve İbrahim Toraman yerinde müdahaleleriyle atakları önlerken, sol kanatta Yıldıray-Ümit ikilisi ileride etkili oldular. Hasan ve Tümer çalışkanlıklarıyla dikkat çekerken, Hakan Şükür’ün Fatih Tekke’ye asist yapmaya çalıştığı gözlendi.
İlk yarının son dakikalarda oyundan düşen milliler, Danimarka’nın baskısı karşısında bocaladılar. Milli Takım, Claus Jensen’in attığı gole engel olamayarak devreyi 1-0 geride tamamladı.
Danimarka ise öncelikle savunmasını sağlam tutup kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. İlk yarıda 40. dakikaya kadar çok net bir pozisyona giremeyen Danimarka, son dakikalarda ise rakip kalede kurduğu baskı sonucu istediği golü buldu ve devreyi üstün kapamayı başardı.

11. dakikada Hasan’ın sağ kanatta pasında topla buluşan Fatih
Tekke’nin ortasında Hakan Şükür’den önce savunma topu kafayla uzaklaştırdı.
14. dakikada Yıldıray’ın soldan kaçırdığı Ümit’in ortasında,
müsait durumdaki Fatih Tekke’den önce topa, Agger yerinde bir müdahele ile tehlikeyi önledi.
16. dakikada Rommedal’ın sağdan ortasında hatalı çıkış yapan
Volkan kaleyi boşalttı, ceza sahası içinde Tomasson topu boş kaleye göndermek üzereyken bir anda İbrahim bu oyuncunun önüne yatarak mutlak bir golü önledi.
17. dakikada Volkan’ın uzun degajında yerden seken topu savunmanın
arkasında önünde bulan Hakan Şükür kaleci ile karşı karşıya kaldı.
Hakan’ın vuruşunda top auta gitti.
18. dakikada sol kanatta Yıldıray ile birlikte rakibe pres yapan
Hakan Şükür topu kapıp ortaladı. Fatih Tekke altı pasta meşin yuvarlağı düzeltip vurdu, ancak meşin yuvarlak yan ağlara gitti.
21. dakikada Yıldıray’ın soldan ortasında Hakan Şükür topun
üzerinden atlarken, Fatih Tekke’nin güzel vuruşunda kaleci Sorensen aynı güzellikte topa sahip oldu.
35. dakikada Jorgensen’in ceza sahasının dışından sert vuruşunda
kaleci Volkan direk dibinde topu kornere çeldi.
40. dakikada Gravesen’in ara pasıyla soldan ceza sahasına yaklaşan
Rommedahl’ın ortasında Alpay son anda topa ayak koydu.
41. dakikada Danimarka’nın baskısı gol getirdi. Clus Jensen, ceza
sahasının dışından sert vuruşunda top kaleci Volkan’ın müdahalesine rağmen filelere gitti: 0-1 İlk yarı Danimarka’nın 1-0’lik üstünlüğü ile tamamlandı.
İlk yarı sonucu: Türkiye:0-Danimarka:1
İkinci yarıya oyuna bu devrenin başında giren Okan’ın şık golüyle başlayan milli takım moral buldu. Ancak bir türlü oyunda hakimiyeti eline alamayan milliler, Danimarka’nın oyunu iyi kuruMazide Osmanlı toprakları üzerinde yapılan seyahatlerin izlerini taşıyan 300 sanat eseri ve nadir nesne, Beyoğlu’ndaki Meşher’de açılan dikkat çekici sergide bir araya geldi. Onlar arasında Batı’nın Türk hayranlığını yansıtan nesneler de var.
#MeşherBir dönemin ünlü medya patronu ve eski banka sahibi Erol Aksoy, Bodrum'da sahip olduğu araziden Kargıcak Koyu'na yol açıp beton döktürdüğü iddia edildi. Bodrum Denizciler Derneği, güncel fotoğraflar paylaşarak Erol Aksoy’un sahip olduğu arazisinde kullanım hakkını iki katına çıkardığını, sahile rahat inebilmek için yol açtırdığını, beton döktürüp merdiven yaptırdığını, bölgenin doğal dokusuna ağır müdahalede bulunduğunu ileri sürdü. Dernek, iş insanına "Bu yollar hangi izinle açılmıştır? Beton uygulamaları için hangi kurum onay vermiştir? Kıyı hattındaki müdahaleler imar ve kıyı mevzuatına uygun mudur?" sorularını yöneltti.















