Dolar
39,6724
0,15%
Euro
45,9913
0,27%
Sterlin
53,9168
0,17%
Bitcoin
4.162.402
0,00%
BİST-100
9.141,31
-0,67%
Gram Altın
4.275,19
-0,37%
Gümüş
36,1
-0,04%
Faiz
45,68
0,00%

Trump'tan İran saldırısı sonrası ilk açıklama: Tebrikler dünya, şimdi barış zamanı

İran'ın Katar'da bulunan ABD üssünü vurmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, ilk tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden verdi. Trump mesajında, "İran’a, saldırı öncesinde bize erken haber verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu sayede hiçbir can kaybı yaşanmadı, kimse yaralanmadı. Tebrikler dünya, şimdi barış zamanı" ifadelerini kullandı.

23.06.2025 23:38Güncelleme: 23.06.2025 23:39
Trump'tan İran saldırısı sonrası ilk açıklama: Tebrikler dünya, şimdi barış zamanı
16px
32px

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Katar'daki El-Ubeyd Üssü'ne düzenledği saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İran'ın fırlattığı 14 füzeden 13'ünün engellendiğini, 1'inin yanlış yöne gittiğini belirten Trump, saldırıyı önceden haber verdiği için de İran'a teşekkür etti. Trump'ın açıklaması şöyle:

'14 FÜZE FIRLATILDI, 13'Ü İMHA EDİLDİ'

"Nükleer tesislerini yok etmemize İran'ın verdiği yanıt çok zayıf oldu. İran, nükleer tesislerini yok etmemize resmi olarak yanıt verdi ancak bu yanıt oldukça zayıftı — ki zaten bunu bekliyorduk — ve biz de bu saldırıyı son derece etkili bir şekilde püskürttük.

Toplam 14 füze fırlatıldı — bunlardan 13’ü imha edildi, biri ise 'serbest bırakıldı' çünkü tehdit oluşturmayacak bir yöne gidiyordu. Memnuniyetle bildiriyorum ki, hiçbir Amerikalı zarar görmedi ve neredeyse hiçbir hasar oluşmadı."

'SALDIRI ÖNCESİ BİZE HABER VERDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM'

"En önemlisi, İran tüm öfkesini ‘boşaltmış’ görünüyor ve umuyorum ki artık daha fazla nefret olmayacak. İran’a, saldırı öncesinde bize erken haber verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu sayede hiçbir can kaybı yaşanmadı, kimse yaralanmadı.

Belki artık İran, bölgede barış ve uyum yolunda ilerleyebilir ve ben İsrail’i de aynı yönde ilerlemeleri konusunda güçlü şekilde teşvik edeceğim. Bu meseleye gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim!"

'TEBRİKLER DÜNYA, ŞİMDİ BARIŞ ZAMANI'

"Bölgeye barış getirme çabaları doğrultusunda yaptığı tüm katkılar için Katar’ın son derece saygıdeğer Emiri’ne teşekkür etmek istiyorum. Bugün Katar’daki Amerikan Üssü’ne yönelik saldırıyla ilgili olarak, hiçbir Amerikalının hayatını kaybetmediğini ya da yaralanmadığını memnuniyetle bildiriyorum. Daha da önemlisi, hiçbir Katarlının da hayatını kaybetmediğini veya yaralanmadığını belirtmek isterim. Bu meseleye gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.

Tebrikler dünya, şimdi barış zamanı!"

patronlardunyasi.com

benzer haberler
İran, Katar'daki ABD üssüne füze saldırısı düzenledi
İran, Katar'daki ABD üssüne füze saldırısı düzenledi