Dolar
38,8364
-0,05%
Euro
43,8689
1,12%
Sterlin
52,0996
0,99%
Bitcoin
4.015.911
-1,26%
BİST-100
9.668,36
1,33%
Gram Altın
4.049,866
1,25%
Gümüş
32,6
1,01%
Faiz
48,56
0,00%

TMSF, Telsim konusunda kararlı

TMSF BAŞKANI, TELSİM'İN MOTOROLA'YA DEVRİ VE İHALE KONUSUNDA NET KONUŞTU

16.09.2005 21:28
Haberi paylaşın
TMSF, Telsim konusunda kararlı
16px
32px

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Telsim'in satışını ilan ettikleri tarihte yapmaya kararlı olduklarını ve şu anda süreçte herhangi bir aksama olmadığını bildirdi.

Ertürk, "RICO davası kapsamında Uzan ailesinin Motorola ile anlaştığı" yönündeki değerlendirmelere ilişkin yaptığı açıklamada, Uzan Ailesi'nin yaptığı bu girişimin Fon'un gerçekleştireceği, Uzan varlıklarının hiçbir satışını etkilemeyeceğini, TMSF'nin pozisyonunda yeni bir durum ortaya çıkarmadığını ve değişiklik yapmadığını söyledi.

Telsim için şartnamede belirtilen ön yeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 19 Eylül'de saat 16.00'ya kadar teslim edilmesi gerektiğini hatırlatan Ertürk, şu anda bir erteleme söz konusu olmadığını vurguladı.

Ertürk, Uzan Ailesi'nin RICO davasındaki girişiminin Telsim'in fiyatını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin olarak da "Öyle bir ihtimal var, ama bu ihtimali en çok düşünmesi gerekenler Uzan Ailesi. Çünkü yaptığımız satıştan elde edeceğimiz hasılatı tamamen Uzan Ailesi'nin borçlarından düşeceğiz" dedi.

TMSF Başkanı Ertürk, Uzan Ailesi'nin son girişimi nedeniyle Telsim'de bir sahiplik sorunu olmadığını ifade ederek, amacın, Telsim'deki muhtemel alıcıların kafasını karıştırarak yeni bir hukuki durum çıkmış gibi karmaşa yaratıp alıcıları caydırmaya çalışmak olduğunu bildirdi.

Uzan Ailesi'nin davada RICO ile TMSF'yi muhatap haline getirmeye çalıştığını, ancak bunun hukuki niteliği ve anlamı olmadığını ifade eden Ertürk, "Bu, Uzan ailesinin hukuk sistemini kendi emellerine alet etme alışkanlığının yeni bir örneği. Türkiye'de alışık oldukları şeyi, şimdi uluslararası hukuk platformunda da yapmaya çalışıyorlar. Bunun burada hangi niyetle yapıldığını Motorola da, biz de, Türk toplumu da iyi biliyor" şeklinde konuştu.

Yasalarda alıcılara yönelik hiçbir hukuki boşluk bulunmadığına dikkat çeken Ertürk, şöyle devam etti:

"Zaten biz alıcılara bu malları her türlü ihtilaftan, her türlü hukuki sorundan arınmış bir şekilde devredeceğiz. Telsim A.Ş'nin tüzel kişiliği devam edecek. Biz sadece oradaki varlıkları satacağız. Varlıkları alanlarla, bu sorunun herhangi bir ilişkisi olmayacak. Zaten muhtemel alıcılar bunu çoktan beridir biliyor. Bu, onlar için de yeni bir durum değil."