Rekabet Kurulu tarım soruşturmasını genişletti, Agromar, CMC, Seedcorp ve Semillas Fitó şirketlerini incelemeye alındı
Rekabet Kurulu, tarla bitkileri tohum pazarında yürüttüğü soruşturmanın kapsamını genişleterek Agromar, CMC, Seedcorp ve Semillas Fitó şirketlerini de incelemeye dahil etti. Böylece ayçiçeği, mısır, pamuk, arpa, buğday ve yonca tohumlarına yönelik soruşturmada incelenen şirket sayısı arttı.

Rekabet Kurumu, söz konusu pazarda faaliyet gösteren Corteva, KWS, Limagrain, May-Agro, Monsanto, Polen ve Syngenta hakkında geçen yıl Mayıs ayında soruşturma açmıştı. Yeni eklenen dört şirketle birlikte inceleme kapsamı daha da genişlemiş oldu.
İddialar arasında;
-Rakip şirketler arasında fiyat listeleri,
-Üretim planları,
-Üreticilere yapılacak ödemelere ilişkin bilgiler gibi ticari sırların paylaşılması ve ayrıca bölge/müşteri paylaşımı yapıldığı yönündeki rekabete aykırı uygulamalar yer alıyor.
Rekabet Kurumu ayrıca, hibrit endüstriyel kornişon ile hibrit sebze ve meyve tohumları pazarlarına yönelik diğer soruşturmaların da devam ettiğini bildirdi.
patronlardunyasi.com















